EVE Online: Tyrannis (2)

Jedinstveni predmeti, uglavnom brodovi, inače su jedna od najčešćih tema tračeva među EVE pilotima, a fly-by u nekom od izuzetno retkih primeraka, kao što je State Issue Raven kroz neki prenaseljeni sistem, poput Rensa ili Amarra (da Jitu ne spominjemo) garantovaće vam veliku pažnju.
Kako je javna tajna da se EVE predmetima trguje čak i putem eBay-a (gde je svojevremeno prodat Gallente Erebus titan za nekoliko hiljada dolara), ovde je reč o vrednosti koja se može, pored večne igračke slave, potkrepiti i određenom količinom evra ili dolara (naravno, sve dok CCP za to ne sazna i zauvek vas protera sa Tranquility cluster-a). S druge strane, dragoceni ISK i dalje možete trošiti za gametime kodove, čime EVE uspešnijim igračima ostaje praktično besplatan, pa nas neposedovanje nekog unikatnog broda (koji ionako može da strada u bilo kojem trenutku) ne čini posebno tužnim. Pored navedenog, kao i u svakom velikom EVE release-y, objavljeno je na stotine sitnih izmena, dorađivanja interfejsa, ispravki bagova, gde posebno treba pomenuti one vezane uz upotrebu 16:9 i širih ekrana.
Vratimo se glavnoj novoj mogućnosti u EVE Online: Tyrannis – eksploataciji planeta. Kao što većina starijih igrača dobro zna, do sada je bilo moguće eksploatisati samo resurse meseca koji orbitiraju oko planeta, asteroidne pojaseve i gasne magline, kako u preko 7.000 sistema zvezdanog klastera New Eden, tako i u stotinama neimenovanih sistema do kojih se može doći samo putem crvotočina koje se nasumično otvaraju i zatvaraju duž New Eden-a. Orbitalne rudarske stanice dosad su izvlačile materijale s meseca bogatih mineralima u orbitalne fabrike i oko njih bazirane orbitalne habitate. Novi skilovi, kao što su Planetology, Interplanetary Consolidation, Command Center Upgrades i mnogi drugi omogućavaju igračima da upravljaju jednom ili više kolonija na planetama i u realnom vremenu grade fabrike, svemirske luke, rudnike, odnosno ekstraktore materijala, i druge "zemaljske" građevine.
Iako u ovom trenutku nije još sasvim jasno koji će se resursi i u kojem odnosu dobijati planetarnom eksploatacijom, i u koje će se finalne proizvode oni kombinovati (ekonomija EVE sveta u najvećoj meri je zasnovana na igračkoj proizvodnji i trgovini), planetarni aspekt EVE sveta omogućiće i bitke za kontrolu planeta, kako u orbiti planete, odnosno u klasičnom EVE miljeu, tako i na površni planete. Zbunjeni čitalac verovatno se u ovom trenutku pita gde se tu uklapaju divovski svemirski brodovi.
Pa nigde. Bitke na površini planete u stvari neće biti ni vođene iz klasičnog EVE klijenta, već iz sasvim nove igre pod imenom Dust 514, koja bi trebalo da bude klasični FPS, s marincima, vozilima i ostalim standardnim inventarom. Dakle, iz EVE-a vodite svemirski deo bitke, a onda možete voditi prašinarski deo kampanje za osvajanje neke planete, i planeta je vaša. EVE Online u sedmoj godini postojanja ostaje najmasivniji shardless MMORPG, jedan od retkih sa SF tematikom. Igrati EVE znači duboko uroniti u najdetaljnije SF iskustvo, i ako možete da zažmurite na povremene probleme s lagom koji oduvek kvare velike bitke, ovaj stari i dobro poznati, ali nikako zastareli naslov nagradiće vas mesecima, pa i godinama zabave.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

borbabrodoviccpdust 514ekonomijaeveigreizgradnjammorpgonlinepc igreplanetesfsvettyranniszvezde
Komentari (0)
Dodaj komentar