Ninja Blade

Pre nekoliko godina paraziti poznati kao "alfa crvi" napali su i inficirali grad. Ljudi su polako počeli da se pretvaraju u inficirana krvožedna čudovišta. Vlada je blokirala celu zonu, ali granice zone su vrlo labave i vlada velika opasnost. 12. avgusta 2015. godine otkrivena je nova i još jača zaraza. U jednoj prljavoj uličici devojka leži na hladnom betonu. Bolesna, traži pomoć. Prilazi joj slučajni prolaznik u želji da joj pomogne. Ona u trenutku krikne, pretvori se u grozno čudovište i masakrira prolaznika. Zaraza se brzo širi. 13. avgusta 2015. godine japanski premijer okuplja elitnu nindža jedinicu, poslednju liniju obrane. Jedino oni mogu da spasu grad od uništenja.
U igri Ninja Blade vi ste Ken Ogava, član ove elitne ekipe, a svoje veštine upotrebljavate najbolje što znate. Vaš otac je vođa ekipe i u ruke vam daje poseban nindža mač, trebaće vam. U stvari, nemate ni najmanju predstavu šta vas očekuje. Dakle, spretno skačući po tornjevima modernog Tokija, upoznaćete Kena Ogavu i njegov tim izuzetno veštih nindža ratnika, koji će svoje veštine pokazati protiv horde zaraženih čudovišta. Ali, stvari će se zakomplikovati, a neki od Ogavinih članova tima okrenuće se protiv njih samih. Na kraju će Ogava ostati sam, ali neće izgubiti nadu. Priča je još dublja, jer je u izdaju upetljan i njegov otac. Kao naoružanje imaćete samo vrhunsku nindža opremu i vrhunske nindža veštine kao što su "nindžin pogled" i drugi specijalni napadi. Čini se da i nije sve tako izgubljeno kao što se čini.
Vaša elitna jedinica leti iznad kontaminiranog i razrušenog dela grada. Zadatak vam je da iskočite iz aviona u sam centar zaraze i uništite ga. Zvuči jednostavno, ali nije ni najmanje. Vašim skokom iz aviona prestaje video uvod i kreće igra. Ne, nećete biti niti blizu zemlje, već posle nekoliko desetina metara leta (ili slobodnog pada) napašće vas krilata čudovišta. E, ovo su prvi akcioni delovi igre i odmah obratite pažnju na ono što vam piše na ekranu. Naime, igra je napravljena u filmskom stilu, što znači da će se stalno preplitati filmski (video) delovi, na koje ne možete uticati (nego ih gledate), i igrački delovi, u kojima utičete na radnju. U sredini ekrana će vam pisati koji taster morate da pritisnete. Učinite to što pre, kako bi se radnja igre "razvijala". Ako zakasnite, vraćate se na prethodni checkpoint.
U početku će vam to možda izgledati neobično, ali nije to ništa novo, već ste to videli u nekim igrama. Dakle, osnovno što morate je da čitate šta vam piše na ekranu, to jest koji taster u kom trenutku morate da pritisnete. Svideće vam se to što su kadrovi s velikim likovima, tako da zaista izgleda kao da "igrate film". Po samim kadrovima se oseća japanski animacioni stil. Ma, shvatićete kada to vidite. Sredili ste nekoliko krilatih čudovišta i sleteli na jednu od razrušenih zgrada. Kako budete napredovali u igri, tako će se pojavljivati i novi potezi, oružja i druge sitnice koje putem možete pokupiti (što se i preporučuje). Poteza je dosta, a neki od osnovnih su brzo trčanje (W + L-Ctrl + L), odbrana (L-Shift), korišćenje predmeta (E). Neke druge komande naučićete tokom igre. Neki tasteri imaju i više funkcija, zavisno od onoga šta trenutno treba da uradite. Nažalost, nije dobro to što se oseti da je igra prerađena s Xbox 360 konzole, na kojoj se pojavila još u martu 2009. godine, tako da prelaz na PC računare i nije najsrećnije rešen. Ali, uz malo truda ćete se snaći.
Postoji nekoliko elemenata o kojima ćete morati da vodite računa. Možete ih videti u svom inventaru, koji ćete dobiti ako pritistisnete taster Esc. Healing Crystals su važni za vaše zdravlje, Blood Crystals za vaše borbene sposobnosti, a Chi Pieces i Shinobi Moji nećemo sada objašnjavati, neka ostanu iznenađenje. Putem ćete nailaziti na neke predmete (kutije), koje možete razbiti i u kojima se kriju, na primer, kuglice zdravlja. Sve vredno sakupljajte, jer ćete napredovanjem kroz igru pojačavati svoju fizičku konstituciju i biti sve jači i spretniji. Ali i neprijatelji su sve žešći. Sama čudovišta ne treba posebno opisivati, vidi se da je neko imao bujnu maštu, tako da ćete ih s uživanjem tamaniti. U čisto akcionim delovima igre za borbu koristite levi i desni taster na mišu i to je po pravilu dovoljno, za početak. Kasnije ćete dobiti još gomilu oružja, a zavisno od čudovišta, biraćete i odgovarajuće oružje kojim ćete ih sređivati, opet s uživanjem. Sve u svemu, nećete imati mnogo vremena za odmor, ima prilično toga za tamanjenje.
Što se tiče zvuka, on je element igre koji ćete prvi primetili. Odličan je, onako filmski, dodatno daje osećaj kao da učestvujete u razvoju nekog filma, a ne samo da igrate igru. Grafika je sasvim solidna, ili drugim rečima, pije vodu, iako pogled iz trećeg lica zna da "trokira", a i sam pregled situacije oko vas nekad baš i nije najbolji. Ali, sve to izvlače akcioni delovi, koji su prilično dobro napravljeni. Sve u svemu, imate u čemu da uživate. Imate priliku da odigrate zanimljivu i klasičnu priču uvijenu u modernu 3D grafiku i mape prepune tokijskih solitera. Ova priča će vas podsetiti da još uvek postoje heroji, oni koji se bore za pravdu, poštenje i red. Ako pitate za mišljenje, igru bi trebalo obavezno probati.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alfa crvičudovištaken ogavakompjuterinindzapc igreracunaritokiovideo igrezaraza
Komentari (0)
Dodaj komentar