Order of War: Challenge (1)

Posle pola godine, Wargaming.net nam je pripremio prvu ekspanziju za igru Order of War. Ova standalone ekspanzija pod imenom Order of War: Challenge orijentisana je samo na multiplejer igranje. Sada se sigurno pitate šta će vam ekspanzija kada ste to mogli da igrate i u originalu. Stvar je u tome što Order of War: Challenge produbljuje multiplejer iskustvo novim mapama i modovima. Svi vlasnici originalne igre Order of War dobili su ovu ekspanziju kao besplatan daunload, dok svi ostali koji žele da igraju malo WW2 RTS-a mogu da kupe igru na Steam-u za vrlo prihvatljivih 8,99 evra.
U najavama je rečeno da ćemo dobiti šest multiplejer modova i 12 unikatnih mapa. Među modovima, nažalost, nema neke velike razlike, jer se sve uvek svodi na isto: osvoji određeni cilj da budeš u prednosti. Survival je jedini mod koji se ističe po tome što tu morate da se branite od neprijatelja koji napreduje, gde imate određen broj jedinica koje moraju što duže da ostanu žive. Secure The Base svodi se na to da eliminišete neprijatelja sa svim raspoloživim jedinicama. Expansion se takođe svodi na eliminaciju neprijatelja, ali morate da osvajate ciljeve da otključate jedinice. Instante Battle vas stavlja pred neprijatelja s određenim brojem armija, a kada izgubite neku od njih, više nema zvanja novih. Mercenaries mod je nešto slično prethodnom, samo što imate određen broj resursa kojima zovete pojačanja. Free for All mod ne bi trebalo posebno objašnjavati, jer samo ime govori dovoljno o tome šta se radi u tom modu.
Najveći nedostatak prve igre u multiplejeru bio je mali broj mapa, ali 12 novih unikatnih mapa pružiće vam višestruko iskustvo u borbi protiv neprijatelja. Ako pre online igre želite da malo testirate mape, to možete učiniti igrajući protiv AI-a, jer će vam poznavanje terena dobro doći kada se budete uputili na ratište protiv ljudskog protivnika. Gameplay mehanika ostala je ista kao u originalu, ali to, nažalost, nije baš dobra stvar. Pošto je orijentacija ove standalone ekspanzije na multiplejeru, očekivali smo više dubine u mogućnostima i taktikama. Boljka originala prisutna je i ovde. Taktičke mogućnosti su minimalne i sve se svodi na to da se naprave najjače jedinice i onda da se napada ili brani, zavisno od toga kako vama odgovara. Kada se nađete u takvoj situaciji, onda zaboravite na ikakav pokušaj protivnapada, jer će vas dočekati artiljerija i protivtenkovski topovi. I tu dolazimo do još jednog problema, a to je teren. Nažalost, u igri ne postoji iskorišćavanje uzvišenja niti korišćenje terena kao zaklona, što vas sprečava da probate da neprijatelju uradite nešto podlo.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

challengegameplayorder of warpcstrategijataktikaww2aiekspanzijaigrepešadijaproširenjepc igrertstenkovitopovi
Komentari (0)
Dodaj komentar