Sinking Island

Sinking Island je igra u potpunosti urađena u maniru čuvene Agate Kristi i njenih romana. Zasnovana je na konceptu ubistva i dedukcije u izolovanom okruženju. U igri, vi ste francuski detektiv Džek Norm (Jack Norm), a od vas se očekuje da pronađete ubicu ekscentričnog milijardera Voltera Džounsa (Wolter Jones), koji je misteriozno ubijen na ostrvu od kojeg je pokušao da napravi turistički raj za bogate posetioce.
Ova nova avantura proslavljenog autora Syberie urađena je u nešto drugačijem okruženju od nekih njegovih ranijih radova. Sinking Island po svojoj celokupnoj atmosferi podseća na rane radove Beona Sokala, sa živopisnim okruženjem u kojme se odvija radnja; protagonisti su veoma slojevito prikazani, a sama priča deluje mnogo dublje od klasičnih žanrovskih kretanja i klišea mada je ovaj put, što je za samog autora neobično, kao forma uzeta klasična detektivska avantura, u kojoj umesto traganja za uzvišenim ciljevima, tragate za počiniocem zločina.
U toku svoje istrage razgovaraćete sa desetak likova koji borave na ostrvu, tražeći i upoređujući njihove moguće motive za ubistvo, a istovremeno ćete tragati za materijalnim dokazima, koji čine okosnicu ove igre. Imaćete i elektronskog asistenta kao pomoć; on vam pomaže u upoređivanju pronađenih tragova, obrađuje ih i ređa logičnim redosledom. Ipak, ni ova pomoć vam neće previše olakšati detektivski posao. U toku igranja možete birati jedan od dva režima – normalan režim i ekspertski mod, koji vam nudi ograničeno vreme za rešavanje slučaja, što će svakako pozdraviti iskusniji poštovaoci ovog žanra i pravi avanturisti željni stvarnog izazova.
Jedini i pravi nedostatak ove igre su slabi dijalozi protagonista, pomalo zastarela i prevaziđena grafika i sama prezentacija igre. Ipak, veoma maštovito osmišljena priča i sam „ekspertski mod“, koji od vas traži da za određeno vreme rešite misteriju ubistva ekscentričnog milijardera, umnogome doprinose dinamici i podižu nivo igre, čineći da rešavanje misterije postane veoma interesantno i zahtevno. Na kraju, kao zaključak, čini se da pred sobom imamo veoma solidnu detektivsku avanturu, s veoma dobro balansiranim emocijama i motivima glavnih junaka, koja mnogo više vuče na evropski senzibilitet i izgleda više evropski nego američki. Sama igra nije hardverski zahtevna, pa se može igrati i na „slabijim“ mašinama. Verujemo da će to privući mnoge da se okušaju u ulozi detektiva u igri koja je veoma privlačna za sve one koji ne beže od logičkih problema i vole intelektualne izazove.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detektivigreistragapcsinking islandubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar