Džejmi Oliver oduševio videom – najbolji omlet na svetu, za samo 45 sekundi! (video)

Fini ukusni omlet definitivno je doručak dostojan šampiona, ali zahtevnost njegove pripreme u ranim jutarnjim satima može nas i pomalo obeshrabriti.

Srećom, jedan od najslavnijih kuvara Džejmi Oliver podelio je recept za omlet kojeg možete pripremiti za samo 45 sekundi i tako opskrbljena proteinima i energijom krenuti u radni dan.

Recept kojeg je britanski kuvar podelio na Instagramu brzo je doživeo milionske preglede. Za početak, Džejmi je tiganj promera 20 cm zagrejao na srednje jakom plamenu, a zatim je dodao kašiku maslinovog ulja.

Prethodno zagrevanje tiganja je i preduslov da brzo zgotoviš ovo fino jelo.  Zatim je razbio dva jaja u činijici, dodao im prstohvat soli i bibera pa ih zamutio uz pomoć viljuške. Očito, ne moraš vladati veštinom istodobnog razbijanja dva jaja poput njega, ali ako uspeš i to će ti uštedeti dve, tri sekunde vremena.

Umućena jaja Jamie je zatim stavio u zagrejan tiganj pa ih ravnomerno rasporedio po dnu. Kada su lagano uhvatila koricu na dnu, preko jaja je zatim posuo ribani čedar sir. Malo pre nego što se sir potpuno rastopio, sklonio je tiganj s plamena i dopustio da zaostala toplota dovrši posao. Zatim je uz pomoć silikonske lopatice presavio omlet nekoliko puta tako da sir ostane u sredini.

Gotov omlet je servirao na tostirani hleb bez previše zamaranja o izgledu jela, jer što je najvažnije – sigurno je ukusno i fino!

‘’Ono što ste napravili je potencijalno najbolji omlet na svetu’’, rekao je Jaime u videu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Džejmi Oliveromlet
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Bolje je pravila kajganu moja baba Milica.