„Ja ću biti njegove noge“: Mala Hau na leđima svaki dan nosi nepokretnog brata (video)

Devojčica Hau Dingšujan (9) iz Guangunan oblasti na jugozapadu Kine, svakoga dana, na svojim malim leđima, nosi svog nepokretnog brata u školu.

Ona živi i pohađa školu u istom internatu kao i njen stariji brat koji ima 12 godina, ali koji nažalost ne može da hoda.

Njihove spavaonice su pola kilometra od zgrade u kojoj imaju časove, a Hau svakog dana na svojim leđima nosi brata do učionice.

Zbog njegovog invaliditeta, roditelji su se borili sa mišlju da ga ne školuju.

„Ja ću ga nositi“, rekla je Hau. Tako je i uradila.

Ona je čuvar svog brata u svakom smislu. Na snimku se vidi kako mu pomaže da se obuje i pripremi za školu a potom ga istrajno nosi iako je suviše mala za to. Hau ne odustaje ni po kiši ili lošem vremenu, a ni kad se treba popeti uz stepenice, što joj zadaje strašne muke.

„Zbog Hau i njenog brata odlučili smo da obezbedimo posebnu sobu za njih“, rekla je Liu Jan iz gradskog centra za školovanje.

Ona se ne odmara ni u vreme raspusta već pomaže svojim roditeljima u kućnim poslovima.

„Dolazim kući da pomognem da se pripremi hrana, i za nas i za životinje, pomažem roditeljima u pranju odeće i učim brata da piše“ rekla je hrabra devojčica i dodaje: „Ja ću biti njegove noge, biću uz njega zauvek.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kinabratsestra
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Avetni Todor

    Kolica nemogu da na nabave nesrecnom detetu… Toliko u uspesnom rastu Kine….