Mis časna sestra

Italijanski sveštenik je dobio ideju da organizuje on lajn takmičenje za izbor najlepše časne sestre!
Međutim, to je podstaklo proteste među vernicima i lokalnim verskim vlastima.
Sveštenik Antonio Runđi mislio je da će takmičenja lepotica "proširiti vidike" časnim sestrama u Katoličkoj crkvi i da će pomoći u borbi protiv stereotipa da su sve one stare i stroge.
Takmičenje pod nazivom "Mis sestra 2008" trebalo je da otpočne u septembru, kako stoji u blogu koji je postavio ovaj sveštenik, inače teolog i profesor u školi u Napulju.
Međutim, otac Antonio se predomislio nakon što je video medijske izveštaje koji su spekulisali o tome da li će se časne sestre pojaviti na pisti.
On je rekao da ono što je imao na umu nije bilo samo prikazivanje spoljašnje lepote već i onoga što je on nazvao "ukupnom lepotom."
"Želeo sam da napravim blog o različitim profesijama, na kome svako može da iznese svoja iskustva", izjavio je otac Antonio u telefonskom izveštaju iz svog rodnog grada Mondragone, koji se nalazi na oko 55 km severno od Napulja. "Želeo sam da napravim ogledni primerak o iskustvu časnih sestara. Umesto toga, učinili su da to izgleda kao pista za izbor mis Italije. Pogrešno su me razumeli."
Antonio Runđi je rekao i da je otkazao sve planove zbog napada na njega. Dodao je da ne prima telefonske pozive i elektronsku poštu koji imaju bilo kakve veze s ovom njegovom idejom.
Ipak, otac Antonio je rekao da se nada da ova ideja može biti oživljena u budućnosti, ako uspe da pridobije na svoju stranu lokalne verske vlasti. A da li će mu to poći za rukom, i da li ćemo imati prilike da vidimo i izbor za najlepšu časnu sestru, ostaje nam da sačekamo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

casne sestreizbor za miszabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar