Nismo se nikad upitali zašto služi onaj mali džep na farmerkama

Džepovi su često nesavršeni deo u modnoj industriji, naročito oni plitki koji baš ničemu ne služe. To je posebno vidljivo u ženskoj modi, gde se često stvaraju lažni džepovi na pantalonama, kaputima i košuljama.

Džepovi na trapericama su prilično standardni i jednako izgledaju kod muškaraca i žena. Imaju dva zadnja džepa, dva prednja i jedan mali koji se nalazi unutar jednog od prednjih džepova. Ali retki su ljudi koji znaju njegovu pravu svrhu.

Šta u njega stane?
Premalen je za kovanice, a i iskrojen je puno pre faze mobilnih telefona.

Na Quora forumu, stručnjaci za tekstil pokušali su naći odgovor na ovo večno pitanje, a jedna od korisnica – Renata Janoskova, citirala je Levisa Straussa, ikonu američkih farmerki, tvrdeći da je on otkrio odgovor. Naime, ona je napisala da je mali prednji džep napravljen za džepni sat, jer je dovoljno malen da on stane unutra, prenose mediji u regionu.

Navodno je Levis počeo praviti te džepove 1800-ih godina kako bi kauboji u njih mogli stavljati džepne satove, da se ne razbiju, piše Independent.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

leviskemali džepfarmerke
Komentari (5)
Dodaj komentar
 • ANDREJ

  Taj mali dzep na farmerkama,pravljen je ISKLJUCIVO da se u njega stavi desetak kondoma,jer su kauboji bili vrlo potentni,imali su i po dva tri seksualna praznjenja dnevno …

 • Anonimni

  Ništa od navedenog,dzep je tu za malo gudre da se stavi kad ide u provod.

 • MILOS

  Mali dzep na farmerkama,nije zamisljen da u njemu stoji dzepni sat,niti kovanice.Taj mali dzep,napravljen je iskljucivo,da se u njemu drzi upaljac.Ovo je jedina i prava istina,koja se tice tog „misterioznog“ malog dzepa.

 • Knez

  Netačno-mali džepčić je bio predviđen za kondome,pošto su u to vreme harale triper patrole u kočijama..!!

 • Anonimni

  Džepni sat je tih godina bio privilegija bogatih, tako da je prosto nemoguge da je tvorac radnih odela za rudare (kojih je bilo više na Divljem Zapadu nego kauboja koje je stvorio Holivudski mit) kreirao džepić za džepni sat koji usput ne može ni da stane u njega. Jedino logično objašnjenje je da je predviđen za kovanice koje su tada bile vrlo vredne.