Oluja otkrila tajnu: Šta se nalazi u podmornici najvećeg narkobosa? (video)

Bivši agenti CIA-a tvrde da su pronašli podmornicu narkobosa Pabla Escobara, a koju je jedan od najpoznatijih krijumčara droge koristio za prevoz kokaina iz Kolumbije za Porto Rico nakon čega bi ga dalje krijumčarili po SAD-u, prenose mediji u regionu..

Moguće je da se u podmornici nalazi izgubljeno bogatstvo vredno čak 57 milijardi evra, ali to još nije otkriveno jer podmornicu tek treba da istaže.

Na taj zadatak su poslati bivši agenti američke tajne službe Doug Laux i Ben Smith koji su pozvani nakon što je oluja uzdrmala morsko tlo i otkrila ostatke podmornice koja se tu skriva verovatno desetlećima. Podmornica se nalazi na još neotkrivenoj lokaciji u blizini kolumbijske obale, a o njoj je snimljen dokumentarac ‘Finding Escobar’s Millions’ koji će se prikazivati na Discoveryju.

Discovery je sada objavio kratki video na YouTubeu kao najavu dokumentarca, a u kome se vidi kako ronioci pregledavaju dno mora u potrazi za Escobarovim milijardama. Veruje se da je Escobar zarađivao čak 356 milijuna evra sedmično preprodajom droge na području SAD-a i da je na području Kolumbije skrivao ogromno bogatstvo.

Podmornicama je u SAD prevozio i po dve tone kokaina. Ubijen je 2. decembra 1993. godine nakon što je pokušao pobeći policiji tokom hapšenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bogatstvoEskobarkrijumčarpodmornica
Komentari (0)
Dodaj komentar