Ručak za pet minuta

Radni je dan, došli ste s posla umorni i gladni, a u frižideru nema ručka. Zvuči li vam poznato? Ponekad zaista nije lako smisliti šta da se pripremi za preko potrebne obroke u toku dana. Evo jednog predloga za kvalitetan ručak koji će se sigurno dopasti ukućanima.
Za supu s topljenim sirom potrebni su glavica luka, mesne kocke za supu, puter, brašno, voda, topljeni sir, muškatni oraščić, limunov sok, peršun i biber. Luk se sitno isecka i proprži na puteru da ne požuti. Doda se brašno i zalije vodom. Kad zakipi, dodaju se mesne kocke i kuva. Na kraju kuvanja umeša se topljeni sir, dobro promeša i začini muškatnim oraščićem, limunovim sokom, biberom i peršunom. Ova supa se može poslužiti s kockicama hleba.
Posle supe, trebalo bi pripremiti još nešto. Recimo, pikantan omlet od spanaća. Za njegovu pripremu dovoljno je samo petnaestak minuta. Potrebni su vam jaja, čubar, malo ulja, spanać, praziluk, kuvani grašak, švajcarski sir, paprika i začini. U činiji prvo ulupajte jaja, čubar i vodu. U tiganju ispržite spanać, praziluk, grašak i papriku. Kuvajte, često mešajući, dok prazuluk ne omekša, a zatim prebacite u činiju. Potom svu smesu vratite u tiganj i tapkanjem napravite ujednačenu površinu. Povremeno protresite tiganj da se ne bi zalepilo. Pospite sirom i paprikom. Još malo propržite i vaš ručak je gotov. Kada ga poslužujete, isecite ga na trouglove. Omlet možete služiti vruć, topao ili hladan, sve po vašem ukusu.
Ručak na brzi način je spreman. Ostao je još desert. Ali, za to se pobrinite sami.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brzinaomletručaksupa sa sirom
Komentari (0)
Dodaj komentar