Sendvič za avion

Stručnjaci za ishranu, nutricionisti, preporučuju kako da se hranimo u toku leta.
Letenje avionom čini nas dehidriranim i zato treba izabrati hranu koja ima veći procenat vode u sebi. Jabuke ili kruške su za to savršene, a i lako ih je upakovati. U toku leta možete potražiti i instant supu. Nemojte koristiti mlečne proizvode kao što su jogurt i sir, jer sadrže aminokiseline, koje izazivaju rast krvnog pritiska. Međutim, ovi proizvodi sadrže i veliku količinu triptofana, koji povećava osećaj relaksacije i smirenja, što koristi u toku leta. Preporučuju se i bademi za grickanje. Sendvič sa slabo usoljenom govedinom je savršen za avion. Držaće vas sitim mnogo duže nego kesica čipsa, a ima manje kalorija i ugljenih hidrata i mnogo više proteina.
Izaberite više vrsta namirnica umesto samo jedne. Nacionalni restorani obično imaju veliki izbor opcija, kao što su, na primer, salate s morskim travama, humusom, pirinač, pasulj i svež paradajz.
Većina avio-kompanija ne služi obroke, zato se predlaže da sami napravite svoje jelo. Poznati kuvari preporučuju kako da napravite sendvič koji je pogodan za let.
Hrskavi hlebovi poput bageta pogodni su za većinu nadeva, kao što je salata od tunjevine ili paradajz. S obe strane kriške hleba možete namazati senf. A da biste obogatili ukus sendviča, stavite i malo maslinovog ulja ili sirće umesto majoneza. Sledeći je sir. Nemojte da vas brine što će sir da stoji van frižidera nekoliko sati, većina vrsta je najbolja na sobnoj temperaturi. Stari i tvrdi sirevi su bolji nego mekani, koji mogu da se tope. I većina mesnih prerađevina može da stoji više od sat vremena van frižidera. Izaberite pršutu, suvu šunku ili salamu. Možete dodati i zelenu salatu, krastavac ili paradajz.
Kada pripremite sendvič, najbolje je da ga uvijete u nepromočivu foliju, stavite koju salvetu i opustite se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionhranazabava
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Bubi Popović

    Sve je ovo zaista divno i verujte blagotvorno deluje na stomak, da ne pričam o tome koliko jako usoljene namirnice služe na letovima, ali uvek se nađe neko voće na meniju, što je ohrabrujuće. Ali današnja pravila i propisi brane unošenje hrane i pića na aerodrom. Zaista hvala na članku i trudu da nam olakšate let, ali mislim da moramo da pošaljemo ovakve predloge avio-kompanijama. Još jednom hvala i srećno!