Usluga na visini

Pozdravite se s loše pečenim pomfritom i okrenite se dobrom obroku. Savršena sobna usluga ipak postoji.
Šta god da želite, možete dobiti, i to 24 časa dnevno u nekim hotelima, bilo da je to na njihovom meniju ili nije. A kada vaša porudžbina stigne, biće savršeno servirana, kao da ste u prvoklasnom restoranu. Ne možete da se odlučite između hiljadu različitih sorti vina? Nema problema! "Sobna usluga" će vam rado pomoći u izboru.
U hotelima širom sveta ono što je nekada bilo nečija znatiželja ili razmaženost danas je postalo prioritet. Utvrđeno je da roditelji s malom decom provode dosta vremena u svojim sobama odmarajući se tokom putovanja, a mlađe generacije provode više vremena u svojim sobama radeći. Rezultat je velik broj zahteva za uslugu u sobi, i hoteli su primorani da je poboljšaju.
Na primer, "Peninsula Hotels", koji se nalaze na sedam lokacija širom sveta, uključujući i Hongkong i Beverli Hils, pokrenuli su prošle godine velnes program koji u svom meniju nudi zdravu i organsku hranu. U ovom hotelu u Čikagu postoji čak i organski meni za decu.
"W Hotels" nude sobnu uslugu na sledeći način: gosti mogu da naruče bilo koje jelo, 24 časa dnevno, i hotel će pripremiti obrok za njih, čak i ako se tako nešto ne nalazi na meniju. U hotelu "Mandarin Oriental" na Bermudskim ostrvima usluga po sobama ide šire od običnih plodova mora i raznih jela od mesa. Ovde možete naručiti rum s čokoladom ili poslepodnevni šampanjac za uživanje u svojoj sobi.
Jedna od najvećih promena u hotelima je želja da donesu u vašu sobu iskustvo obedovanja u restoranu.
Hotel "Four Seasons" u Vašingtonu, na primer, obnovio je svoju uslugu po sobama prošle godine i sada nudi obroke u sobama za goste umesto da isporučuje hranu na poslužavniku. Na stolu se nalazi stolnjak, beli porcelanski servis i srebrni escajg. Posluga svako jelo donosi jedno po jedno. Gosti pozovu poslugu kada su spremni za sledeće jelo. Počinje se supom od paradajza i bosiljka s krotonima od belog luka, a onda sledi organski bebi grašak sa sirćetom i teleći odrezak. Za desert je pripremljen krem brule od pomorandži. Ako niste raspoloženi za ovakvu raskoš, mogu vam dostaviti sva jela odjednom.
Ustanovljeno je da većina gostiju želi da jede u svojim sobama. Veliki broj njih su poslovni ljudi koji jedu između dva poslovna razgovora. Iz tih razloga su i nastale ove promene u hotelima.
Pored hotela "Peninsula", hotel "Metropolitan" u Bangkoku je još jedan primer hotela koji nudi zdrave obroke. Gosti mogu da naruče zdravu, prirodnu i organsku hranu koja je spravljena samo od svežih sastojaka. Možete izabrati ribu na pari s pečurkama, govedinu s čilijem i đumbirom s povrćem i braon pirinčem ili rezance, bebi kukuruz, šitake pečurke i grašak s prelivom od limuna i belog luka.
S obzirom na ograničen izbor vina koji meniji u sobama obično imaju, ne možete uvek da udovoljite sebi, ali to nije slučaj kada odsednete u hotelu "One & Only Palmilla" u Kabo San Lukas u Meksiku. Skoro hiljadu flaša vina nalazi se na meniju u vašoj sobi.
Jedini nedostatak svega ovoga? Kada je soba tako savršena, teško da ćete poželeti da izađete iz nje i da razgledate okolinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hotelisobeuslugazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar