Za ne poverovati: Evo šta Britanke koriste da se rashlade „tamo dole“ na ovim vrućinama

Toplotni talas pogodio je i Veliku Britaniju, živa u termometru dostigla je ovih dana čak 39. podeok.

Širom Velike Britanije mogu se videti obaveštenja kako se rashladiti, a žene u ovoj zemlji su otkrile neverovatan način kako da „ohlade“ međunožje.

Mnoge od njih stavljaju sladoled u međunožje, a time je povećan i broj infekcija. Neke žene su tako postale toliko očajne da smatraju da će guranje leda, odnosno sladoleda u vaginu pomoći.

Ipak, činjenice su da je to jako loša ideja!

– Vagina je sačinjena od veoma delikatne i osetljive kože, tako da stvari koje neće naškoditi drugim delovima tela, ako dođu u kontakt sa vaginom mogu izazvati infekcije, iritiacije i oštećenja. Postoji mnogo stvari koje nikada ne bi ni trebalo da približimo vagini, a ledeni sladoled je svakako jedna od njih – kaže doktorka Sara Velš za britanski „Metro“.

Kako kaže, šećer iz sladoleda mogao bi potencijalno da naruši prirodnu pH vrednost vagine, a postoji i opasnost da bi štapić mogao da ostane u vama.

– Izbegavajte bilo kakva strana tela u vagini jer sve to može biti okidač za infekciju. Nosite samo pamučni veš i izbegavajte usku odeću kako biste preventivno uticali na razvoj iritacije i dermatitisa – zaključuje doktorka, a prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

toplotni talasvaginavrucine
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Od „pametnih“ Britanki me ništa ne iznenađuje.