Dodajte ovaj začin u jelo i piće i UNIŠTITE salo!

Od svih masnih naslaga, one na stomaku su najgore, a sa godinama, i uprkos zdravoj ishrani i istom intenzitetu aktivnosti, postaju sve teže za skinuti.

Tome pogoduju povišeni nivoi hormona stresa koji razgrađuje mišiće i stvara plodno tlo za taloženje masnih naslaga na stomaku, koje su više od estetskog problema jer usporavaju metabolizam i povećavaju rizik od bolesti srca i pojedinih vrsta raka.

Krivac broj jedan zbog kojeg je bitku protiv masnoća nataloženih na stomaku su hormoni. S menopauzom se smanjuje nivo estrogena; a to utiče na taloženje sala, zbog čega su žene i sklone stvaranju, po zdravlje opasnog, visceralnog masnog tkiva koje oblaže organe i povezano je sa dijabetesom tipa 2 i bolestima srca.

Nova istraživanja su pokazalo da salo na stomaku smanjuje i mineralnu gustinu kostiju i povećavaju rizik od gubitka koštane mase. Hormonska neravnoteža tokom menopauze nerijetko uzrokuje i stalan osećaj gladi.

Poremećaji spavanja, uobičajeni u menopauzi i perimenopauzi, povezani su sa smanjenjem nivoa leptina,hormona koji suzbija apetit i sa povećanjem nivoa grelina koji stimuliše apetit.

Kako biste se rešili masnih naslaga sa stomaka, morate da dobijete tešku bitku protiv hormona, kortizola i estrogena . Da biste ih savladali, morate da promenite način života, način ishrane, jer upravo ishrana može da sabotira mukotrpne vežbe za ravan stomak.

Cimet ujutro dodajte kafi, a tokom dana začinima pospite salatu, glavno jelo i sendvič  – to će pospešiti sagorevanje masnoća na stomaku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

masne naslagesalozačin
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • AA ( americki alah)

    predlazem, autoru teksta da jede vise ribe. Ima fosfora i pospesuje rad mozga.