Ove četiri namirnice jedite ako želite da smršate, savetuju nutricionisti

Svaku hranjivu materiju treba konzumirati u odgovarajućim odnosima kao deo dobro uravnotežene ishrane. Dijeta s niskim udelom ugljenih hidrata i visokim udelom proteina, može pomoći u kontroli telesne težine ili u kontroli nivoa šećera. Kao rezultat toga, vaše telo proizvodi više glukagona, koji pomaže u sagorevanju masti.

Istraživanja pokazuju da visokoproteinska dijeta i redovna fizička aktivnost mogu povećati smanjenje masnoće uz povećanje čiste mišićne mase. Ove četiri namirnice s niskim udelom ugljenih hidrata i visokim udelom proteina mogu vam pomoći da ostanete siti, kontrolišete apetit i održite svoju težinu, piše Pinkvilla.

Grčki jogurt

Grčki jogurt može vam pomoći u kontrolisanju želje za hranom, a i odličan je izvor proteina. Osim toga, grčki jogurt može pomoći u borbi protiv nadutosti stomaka. Budući da sadrži hranjive materije  poput kalcijuma, belančevina, probiotika i drugih komponenti koje su izvrsne za vaše telo, posebno za zdravlje creva, jogurt uopšteno ima dobru reputaciju.

Semenke suncokreta

Ove semenke dobar su izbor za zdravo mršavljenje jer su dobar izvor proteina, vlakana i važnih minerala, uključujući vitamin E, folat i bakar. Takođe se mogu dodati i povrću kao užina ili dodati salatama, jogurtu itd. Značajni antioksidansi koji se nalaze u semenkama suncokreta, povezani su boljim kognitivnim i celokupnim zdravljem.

Losos

Omega-3 masne kiseline, dobre masti i proteini su vrlo obilni u lososu. Smanjujući osećaj gladi, trenutno ubrzavajući metabolizam i smanjujući trbušne masnoće, konzumacija lososa može vam pomoći u održavanju zdrave težine. To je ključni makronutrijent koji je neophodan za razvoj i održavanje čistog mišićnog tkiva.

Pečena leblebija

Leblebije imaju odličan nutritivni sastav. Naime, visok sadržaj proteina i vlakana u njemu doprinosi gubitku težine, te obe komponente usporavaju probavu i podižu nivo apetita. Osim toga, mahunarke bogate proteinima poput leblebije, prilično su prilagodljive, a možete ih pojesti kao užinu ili dodati svojoj omiljenoj salati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranamrsavljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar