Svako jutro je pila čašu soka od paradajza, rezultat neverovatan

Ovaj napitak čini čuda za organizam

Nakon što saznate šta sve jedna čaša soka od paradajza može da izleči i vi ćete početi da praktikujete isto.

Kako bi proverili zašto, stručnjaci sa Univerziteta Tajvan odlučili su da sprovedu jedan eksperiment.

Okupili su žene različitih starosnih dobi, težine i porekla, i dali im da piju po jednu čašu (oko 250 ml) soka od paradajza svakog dana, tokom mesec dana.

Najbrža i najvidljivija promena bila je značajan gubitak kilograma, a stručnjaci su naglasili da se ne radi o izbačenoj tečnosti, već samo o masnim naslagama.

„Testirane žene nisu menjale svoje navike u ishrani ili vežbanju, a već nakon nekoliko dana rezultati su se i te kako videli“, otkrivaju naučnici koji su sproveli eksperiment.

Sa razlogom se vekovima koristi u narodnoj medicini: Ovo voće sadrži moćne supstance koje uništavaju čak i ćelije raka!

Takođe, oni su ženama na početku i na kraju istraživanja vadili krv. „Primećen je značajno niži nivo holesterola, a povećan likopen – antioksidant iz paradajza, koji sa sobom nosi pregršt benefita po zdravlje“, kažu naučnici.

Eksperiment je pokazao i da jedna čaša soka od paradajza dnevno ojačava imunitet, štiti od srčanih bolesti, ali i smanjuje rizik od razvoja raka. Osim toga, ovaj osvežavajući napitak pomaže i kod problema sa varenjem, stimuliše izbacivanje tečnosti, čuva zdravlje i sprečava bolesti bešike, pankreasa, jetre i pluća.

Sok od paradajza odličan je za kožu i blistav ten, a značajno smanjuje i kašalj, sprečava anemiju, ublažava reumatske simptome i popravlja krvnu sliku.

Ako ste preterali sa vežbanjem, popijte sok od paradajza i tegobe će nestati, a odličan je prirodni lek i zagrčeve u mišićima, jer je prava riznica magnezijuma – sadrži čak 11 mg na 100 grama.

Takođe, paradajz sadrži i kalijum, kalcijum, biljne proteine, kao i ugljene hidrate i neophodan vitamin C. Zato i vi požurite i počnite sa ovom odličnom navikom.

Napomena: Ako planirate da koristite kupovni sok od parajza, vodite računa da bude organskog porekla, inače efekti neće biti potpuni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

paradajz
Komentari (4)
Dodaj komentar
 • Anonimni

  Os toga napitka se za cas dobije kamen u bubregu. Dokazano i provereno!

 • Anonimni

  Bolje da se svako jutro seksala.

 • Anonimni

  Likopen,aktivna supstanca, ona koja je odgovorna za borbu sa kancerogenim uticajima, ,aktivira se tek termičkom obradom paradajza, tako da, nemojte da prepisuje te bez provere podataka. Paradajz, ovaj iz prodavnice, apsolutno nije taj tip!

 • bambi

  A dokle je pila? Dok se nije pretvorila u paradajz? Bolje te zene da su malo jurile momke nego sto su se prelivale paradajzom.

  4
  2