Rešite se dosadnih mitisera bez hemikalija: Evo domaćeg rešenja

Ukoliko imate problem sa upornim mitiserima, a ne želite da rizikujete sa neproverenim proizvodima, mi vam nudimo domaće rešenje bez hemikalija!

Lice je deo tela na koje moramo dosta pažnje da obratimo. Osetljivo je, a prvo se primeti pri svakom ličnom kontaktu, zato je važno da bude lepo negovano.

Dosta devojaka muku muči sa mitiserima, pogotovo u predelu nosa i brade. Previše je preparata na tržištu za negu, pogotovo za mitisere, ukoliko ste nepoverljivi sa njima, mi imamo jednostavan recept koji vam može pomoći.

Sve su popularnije trakice za skidanje crnih tačkica na nosu i bradi, i u moru skupih ili manje skupih proizvoda mi vam nudimo kućno rešenje. Trakice koje uz malo truda možete vrlo brzo da napravite sami kod kuće.

Potrebno je:

Supena kašika mleka ili vode

Kasica želatina u granulama

Priprema:

U manju posudu stavite želatin i dodajte mu po malo vode uz konstantno mešanje kašičicom. Stavite u mikrotalasnu na 15 sekunti, a ukoliko je nemate možete veću šerpu da napunite vodom u koju ćete kad proključa spustiti posudu sa želatinom (ne sme da dodiruje dno, niti da voda uđe u posudu sa želatinom). Lagano mešajte.

Najvažnije je da se želatin sjedini. Znaćete da je gotov kada, nakon što se ohladio, ne osetite granule pod prstima. Vodite računa da se ne opečete. Gotova smesa treba da bude po malo lepljiva, rastegljiva. Kada se dovoljno ohladi, napravljenom smesom namažite određene delove lica. Nemojte nikako mazati celo lice odjednom, već u delovima. Preporučuju se nos i brada. S obzirom na to da je ovaj domaći proizvod slabije jačine od kupovnih (u koji se dodaje dosta hemikalija), savetuje se češća upotreba ovako napravljenih trakica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

licemitiseri
Komentari (0)
Dodaj komentar