Kako hranom smanjiti rizik od infarkta, doktorka otkriva koje su namirnice najčešći uzrok tegoba

Ruska doktorka Lera Lavski otkrila je koji su proizvodi korisni za kardio-vaskularni sistem i prevenciju od infarkta.

„Kardio-vaskularne bolesti su vodeći uzročnici smrtnosti na svetu. Zato je od presudnog značaja za održavanje zdravog kardio-vaskularnog sistema da se kontroliše krvni pritisak i prati nivo holesterola. Za jačanje zidova krvnih sudova će od velike pomoći biti vitamin C, koji se najviše nalazi u šipku, kiselom kupusu, crnoj ribizli i kiviju“, savetuje doktorka.

Ona je navela da za zdrave krvne sudove bi trebalo koristiti Omega-3 masne kiseline, tri puta nedeljno jesti netovljenu crvenu ribu, kao i semenke lana i bora.

„Kolagen koji se dobija od kostiju koji se kuvaju prilikom pripreme supa je strukturni element zidova krvnih sudova. Često je slabost vaskularnog sistema povezana sa nedostatkom kolagena. Pritom, magnezijum u orasima i semenkama održava normalan nivo krvnog pritiska, jer može smanjiti stres“, rekla je nutricionistkinja.

Kako bi se snizio nivo holesterola koji direktno utiče na zdravlje kardio-vaskularnog sistema potrebno je da se svakoga dana jede svež crni i beli luk, mahunarke i iznutrice koje su bogate vitaminom B, zaključila je doktorka.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranaINFARKTtegobe
Komentari (0)
Dodaj komentar