Rešenje za lomljivu i tanku kosu: Uz ovaj recept raste „kao iz vode“

Stopa rasta kose definitivno zavisi od gena, ali zbog različitih spoljnih i unutrašnjih faktora naša kosa ne raste maksimalnom brzinom. Neki kućni lekovi čiji se recepti prenose sa generacije na generaciju mogu vam pomoći. Metoda crvenog luka je navodno vrlo efikasna, a koriste je čak i mnoge poznate ličnosti iz Holivuda.

Ako čeznete za gustom i sjajnom kosom, imamo pravi recept. Da li ste znali da vam sok običnog crvenog luka zaista može pomoći da smanjite gubitak kose, zaustavite rast sede kose i istovremeno ubrzate rast kose i poboljšate njen kvalitet?

U nekoliko odvojenih studija dokazano je da crveni luk sprečava gubitak kose u čak 87% slučajeva. I sami ćete biti iznenađeni izgledom kose u roku od mesec dana. Dermatolozi kažu da nema loših efekata na vlasište ili kosu. Crveni luk je izuzetan jer je bogat sumporom koji podstiče proizvodnju kolagena koji je veoma važan za rast kose.

Sok od luka takođe je dobar za poboljšanje cirkulacije na glavi. Takođe, smanjuje upale na koži jer ima antibakterijska svojstva. Sok od luka čini vašu kosu jačom, otvara folikule dlake i sprečava infekcije kože glave. Oni koji su primenili ovu metodu kažu da pokazuje rezultate već posle mesec dana.

Recept za rast kose sa crvenim lukom: Oljuštite i narendajte dva ili četiri crvena luka i iscedite njihov sok (ili luk pomešajte u blenderu i iscedite sok ili još bolje – u sokovniku).

U ovaj sok dodajte 1 kašiku meda i mešajte. Ovim sokom masirajte vlasište i ostavite da deluje oko 15-30 minuta. Miris je jak, ali vredi truda. Možete da držite do sat vremena ako vam se ne žuri. Posle ovog tretmana operite kosu kao što biste inače.

Tretman treba primenjivati dva do tri puta mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crveni lukkosarast kose
Komentari (0)
Dodaj komentar