Honda Jazz u novom izdanju

Japanska „Honda“ je za 2008. godinu pripremila nov model serije Honda Jazz, mali automobil namenjen vožnji u gradskim uslovima i na kraćim rastojanjima. Pod imenom Honda Fit ovaj novi model se od kraja oktobra već prodaje u Japanu, a naziv Honda Jazz rezervisan je za evropsko tržište. Model je prikazan u oktobru na Sajmu automobila u Tokiju, a na evropskom tržištu će se pojaviti početkom 2008. godine.
„Hondin“ automobil pod ovim imenom prvi put se pojavio u Evropi 2002. godine u Velikoj Britaniji. Postigao je solidan uspeh zahvaljujući ekonomičnosti i odličnim voznim osobinama. Dimenzije su mu malo povećane – dužina za 50 mm, a širina za 20 mm. Prema komentarima nekih novinarskih stručnjaka, po dizajnu pomalo podseća na model 2007 Honda CR-V, dok su drugi mišljenja da više podseća na manju verziju modela Honda Stream.
U svakom slučaju, nov model nema nikakvih revolucionarnih promena u odnosu na dizajn prethodnog, ali ova japanska kompanija pri njegovom dizajniranju i nije imala za cilj da menja već proverenu dobitnu kombinaciju, koja se uspešno pokazala kod prethodnog modela. Spoljašnji dizajn novog modela je promenjen u signalizaciji s prednje i zadnje strane, dok su bočne strane ostale potpuno iste. Unutrašnjost je takođe pretrpela male promene u dizajnu komandne table, a zahvaljujući povećanju dimenzija, ona je malo konfornija u odnosu na prethodnika.
Prema tome, ukupne dimenzije novog modela su 3,83 x 1,878 x 1,525 metara. Prostor u prtljažniku ima zapreminu od 353 litara s podignutim zadnjim sedištima, dok se pri spuštanju sedišta ona povećava na 1.323 litara. Jedan od najprodavanijih „Hondinih“ automobila u svom novom izdanju za 2008. godinu ponuđen je u nekoliko boja, od kojih je svakako najatraktivnija crvena. Ispod crvene haube, kao i hauba drugih atraktivnih boja, krije se unapređen i-VTEC motor koji će pokretati novu „hondu“. To su dve varijante agregata sa zapreminama 1,3 i 1,5 litara i maksimalnom snagom 120 konjskih snaga. Transmisija je petostepena, automatska ili manuelna, a pogon je ostvaren na sva četiri točka (AWD – All Wheel Drive).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilfithondajapanjazz
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Milorad Mihajlović

    Super je.