U trendu

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Da li signalizirate pravac kretanja na kružnom toku?

Pri stupanju u kružni tok takođe je važno da obratite pažnju na činjenicu da vi nemate prednost već automobili u kružnom toku, koji vam dolaze sa leve strane. Svi koji vam dolaze sa leve strane imaju prednost, ali kada se jednom nađete u kružnom toku, vi imate prednost.

Jedna od stvari koje zbunjuju vozače i u kojima često greše čak i oni koji se libe da uđu u kružni tok jeste kada se uključuje svetlosni signal, to jest migavac.

Prilikom ulaska u kružni tok uključuje se levi migavac, a pre nego što se izađe, obavezno je blagovremeno o svojoj nameri obavestiti druge učesnike u saobraćaju uključivanjem desnog migavca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.