Hyundai ix35: skladne linije naslednika Tuscon-a

Hyundai je i zvanično predstavio zamenu za popularni model Tuscon, koji sada, prema novoj nomenklaturi, nosi naziv ix35. Ono što se prvo primećuje jeste to da su kockaste linije Tuscon-a zamenjene skladnim fluidnim oblicima, po uzoru na koncept vozilo ix-onic, dok unutrašnjost nudi daleko više prostranosti i luksuza.
Novi Hyundai ix35 leži na platformi međuosovinskog razmaka od 2.640 mm (10 mm više od prethodnika). S dužinom od 4.410 mm (+85 mm), i širinom od 1.820 mm (+20 mm), osetno je masivniji od Tuscon-a, dok 20 mm niža karoserija (1.660 mm) daje sportskiji izgled, bez negativnog uticaja na veličinu prostora za glavu putnika pozadi. Pored toga, povećani su broj i kapacitet pregrada za sitnice.
Ponuda motora razlikovaće se od tržišta do tržišta, a nama je najzanimljivija dizel gama, koju čine novi 2,0-litarski R agregat u verzijama sa 136 i 184 KS, kao i ultraštedljivi 1,7-litarski od 115 KS. Novi Hyundai ix35 donosi i brojne inovacije na polju sigurnosti, pa je bez problema osvojio svih pet EuroNCAP zvezdica. Prodaja počinje u prvom kvartalu 2010. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilihyundaiix35
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nikola Kulajnin

    Kao i sve ostalo iz Hyundaai dizajn centra, pokradeno.Malo Acura RDX malo Infinity. Dakle, trdicionalno, držimo se Honde i Nisana, oprobana formula za uspijeh.