Najlepši automobil: Renault Laguna GT

Od 7. do 10. februara održan je 23. međunarodni salon automobila u Parizu. Po njegovom završetku francuski Renault je imao dobar razlog za zadovoljstvo i slavlje – njegov model Laguna GT proglašen je za najlepši automobil u prethodnoj, 2007. godini. U posebnoj kategoriji vozila s najlepšim enterijerom takođe se našao ispred ostalih mnogobrojnih konkurenata.
Prema tome, Renault Laguna GT odneo je dve od ukupno 11 nagrada na ovom sajmu. On je to u potpunosti i zaslužio svojim unutrašnjim dizajnom, usklađenošću linija, boja i materijala. U oštroj konkurenciji izbor je napravljen na osnovu glasova mnogobrojnih ljudi širom Evrope. Dizajn Laguna-e krase elegantne i otmene linije, koje su istovremeno dopunjene sportskim i dinamičnim elementima. Pri tom se ona odlikuje stabilnošću i sigurnošću, pa je idealna za duga putovanja. S istom preciznošću koristi se i za gradsku vožnju, kao i za dinamična skretanja na krivinama. Tome znatno koriste pogon na sva četiri točka i motori visokih performansi.
Renault Laguna GT ponuđen je u dve verzije – limuzina i karavan. Pored osvedočeno atraktivnog dizajna, odlikuje se odličnim performansama (u klasi najboljih za kategoriju vozila kojoj pripada) i odličnim voznim karakteristikama. Pogon je ostvaren najnovijom verzijom dizel agregata dCi zapremine 2 litra i snage 180 „konja“ pri 3.750 obrtaja u minuti. Pri tom mu je obrtni moment 400 Nm, ostvaren već pri brzini od 2.000 obrtaja u minuti. Ponuda obuhvata i benzinski agregat s turbopunjačem zapremine 2 litra i sa 205 konjskih snaga pri 5.000 obrtaja u minuti, dok je maksimalni obrtni moment 300 Nm pri 3.000 obrtaja u minuti.
Zahvaljujući navedenim karakteristikama ovo vozilo namenjeno je zahtevnim vozačima, koji uživaju u brzoj i dinamičnoj vožnji. S druge strane, zahvaljujući stilu i dizajnu, ono predstavlja i svojevrsni statusni simbol. Nakon salona automobila u Parizu i dodeljivanja priznanja, Laguna će nastupiti na salonu automobila u Ženevi (u martu ove godine). Tek nakon toga, verovatno u aprilu, pojaviće se na tržištima širom Evrope. Najavljena je pristupačna cena, iako nije precizno rečeno kolika, a isporuka će podrazumevati garanciju od tri godine ili 150.000 pređenih kilometara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobililaguna gtrenovesti
Komentari (0)
Dodaj komentar