Ne ulazite odmah u auto na ovim vrućinama: Evo kako da ga rashladite za samo 10 sekundi!

Svaki vozač koji je ikada ušao u automobil koji je stajao na suncu ceo dan zna koliko to može biti teško iskustvo. To ne samo da je vrlo neprijatno, već može biti i opasno za zdravlje.

Bilo da imate klima uređaj u svom automobilu ili ne, ovaj trik će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stepeni, prenose 24 sata.

Sve što treba da uradite je:

– Spustite prozor na suvozačevoj strani i zatvorite vrata.

– Vozačeva vrata otvarajte i zatvarajte

Na sedišta, posebno ako su kožna, stavite nešto od pamučnog materijal (staru majicu…) – tako će vam biti lakše da sednete na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji deo (gde su vam dlanovi) biti hladan.

Uz to, pre nego što napustite automobil na menjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kad ponovno sednete za volan.

Ono što mnogo može pomoći da se auto ne zagreje mnogo jeste i to da na šoferšajbnu sa unutrašnje strane stavite aluminijumsku zaštitu koja ima da se kupi u svim radnjama sa auto opremom. Ona odbija sunčeve zrake, pa se neće dogoditi da vam kontrolna tabla i volan budu toliko vreli da ne možete da ih pipnete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilvrućina
Komentari (0)
Dodaj komentar