Ovaj jednostavan trik s otključavanjem trebalo bi da zna svaki vlasnik automobila

Ako ste ikada pokušali da otključate ili zaključate automobil iz daljine kako biste se uverili da je stvarno zaključan, ali auto nije reagovao, ovaj trik će vam dobro doći.

Ovakav scenario je logičan sam po sebi jer se jačina signala koju emituje daljinski slabi s udaljenošću.

Ali, jednostavan trik može rešiti ovaj problem. Stavite ključ ispod brade, pritisnite tipku i svetla će se upaliti. Možda ste čuli za ovaj jednostavan trik, ali ste mislili da je urbana legenda, ali nije.

Razlog zašto funkcioniše je taj što je glava (kao i celo naše telo) puna vode. Kada pritisnete dugme na ključu za otključavanje ili zaključavanje automobila, on počinje da radi kao antena i emituje elektromagnetski talas koji prolazi kroz vodu i pritom se pojačava.

Voda u šupljini poput vašeg tela vrlo dobro reaguje na elektromagnetske talase. Kada radio talasi iz ključa uđu u vaše telo puno vode, stvara se takozvani “dielektrični rezonator”. Time se povećava amplituda talasa, a time i domet signala, piše stranica carthrottle.com, a prenosi N1.

Na Jutjubu možete pronaći i nekoliko videa koji potvrđuju delovanje ovog trika. Pokazao ga je popularni voditelj Džeremi Klarkson u emisiji Top Gear.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autoključotkljucavanjetrik
Komentari (0)
Dodaj komentar