Profesionalni trik za paralelno parkiranje: Savladaćete ga za samo 15 sekundi (video)

Bez obzira da li se pripremate za vozački ispit ili čak iskusan vozač, možemo se složiti da paralelno parkiranje ponekad može predstavljati pravu muku. Dakle, šta je tačno paralelno parkiranje i kako ga olakšati?

To je umetnost pozicioniranja vozila paralelno sa ivičnjakom, obično da stane između drugih automobila. Jedan stručnjak za vožnju je na društvenoj mreži TikTok postavio snimak u kojem je objasnio kako se najlakše parkirati na ovaj način, a kako kaže, uz pomoć snimka savladaćete paralelno parkiranje za samo 15 sekundi, prenosi Net.hr.

@tonggeshuoche

Parking skills will be taught to you in 15 seconds!#car

♬ 原聲 – 通哥说车 – 通哥说车

Trebalo bi da se uverite da vozite napred uz liniju parking mesta sve dok vaš retrovizor ne bude u liniji sa prvim od dva automobila između kojih nameravate da parkirate. Kada to uradite, počnite da okrećete volan skroz udesno pre nego što krenete u rikverc.

„Kada vidite ivičnjak u levom retrovizoru, vratite volan na početak. Zatim možete da nastavite da vozite unazad dok guma ne dođe u kontakt sa belom linijom, okrenite volan do kraja ulevo i nastavite da vozite unazad dok nalazite se na parkingu“, objasnio je on na snimku.

Greške pri parkiranju

A šta je sa greškama pri parkiranju? Da se ​​poštuju pravila, ne bi bilo nezgoda, pa je tako važno obratiti pažnju na stvari u kojima vozači najviše greše, što može dovesti do nezgoda. U nastavku možete videti neke od najčešćih grešaka koje vozači prave prilikom paralelnog parkiranja.

Insistirate na uskom parkingu

Čak i ako prostor izgleda baš potaman za vaše vozilo, ne želite da rizikujete da naletite na druga vozila tako što ćete svoj automobil stisnuti u prostor koji je baš pravi. I dalje vam je potrebno dovoljno prostora za manevrisanje automobila na mestu, piše Medium.

Pogrešna procena

Postoji tehnika za pravilno paralelno parkiranje i sve počinje sa dobrom pozicijom. Morate naučiti koliko blizu ili daleko morate biti od automobila da biste pravilno upravljali vozilom. Ako ste predaleko, možda nećete moći pravilno da podesite automobil.

Pomeranje točkova dok automobil miruje

Ovo se odnosi na pomeranje točkova kada automobil nije u pokretu, što vas sprečava da efikasno parkirate svoje vozilo i čak može izazvati greške u proceni situacije.

Verujete u mitove

Postoji mnogo lažnih uverenja koja uključuju paralelno parkiranje. Recimo da neki ljudi još uvek koriste trik sa kvakom. Prema ovom triku, vi i automobil pored vas treba da imate iste kvake na vratima kako biste mogli da parirate automobilu na to mesto. Ali ovaj trik ne funkcioniše ako vaš auto i auto pored vas nisu isti tip vozila.

Ne gledate u mrtvu tačku

Neki vozači prilikom paralelnog parkiranja zaboravljaju da obrate pažnju na sve prostore i zbog toga se često dešavaju nezgode. Možda izgleda kao osnovna stvar, ali mnogi vozači i dalje zaboravljaju da to urade. Donesite ispravne odluke kada je u pitanju paralelno parkiranje. Ako mislite da ne možete da parkirate na željenom mestu, pronađite bolje mesto za parkiranje vozila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

parkiranjetrikvideo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Jovan

    Postoji tri vrste parkiranja: upravno, kosi i podužno. Ne postoji paralelno parkiranje.