Renault-ovi električni automobili spremni za tržište

Renault očigledno želi da bude lider kada su u pitanju električni automobili budućnosti, pa je krenuo sa stvaranjem produkcijskih verzija brojnih konceptnih modela sa Sajma automobila u Frankfurtu. Prvi na redu je Zoe Z.E., potpuno električni automobil bez ikakvih izduvnih gasova, čije se baterije mogu zameniti za samo tri minuta i koji bi na tržište mogao da stigne već 2012. godine.
Zamenjivim baterijama Renault želi da eliminiše najveći problem električnih vozila, a to je autonomija kretanja. Tako, umesto višesatnog punjenja, Renault nudi poseban program brze i jednostavne zamene baterija na specijalnoj mreži stanica. Pored toga, za samo 20 minuta punjenja na jačoj strujnoj mreži baterije postižu 80 odsto kapaciteta, dok je za potpuno punjenje putem kućne mreže potrebno od četiri do pet sati.
Renault je potvrdio i dolazak malog gradskog vozila Twizy-ja, dugog 2,3 metra, koji za pogon koristi elektromotor snage 15 kW i 70 Nm obrtnog momenta, kao porodične verzije modela Kangoo Z.E. s elektromotorom od 95 KS i 266 Nm obrtnog momenta.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilielektromobilimodelireno
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Miodrag Jevtić

    Nepotpuina informacija, nema cene i kilometraže za njeno punjenej.