Auto vam smrdi na benzin? Nećete verovati šta sve može da bude u pitanju

Auto smrdi na benzin? Evo šta sve može da bude u pitanju.

Kada osetite jasan miris benzina u kabini automobila, to može ukazivati na curenje goriva negde u vozilu. Odmah je važno reagovati: zaustavite se na sigurnom mestu, ugasite motor i izađite iz vozila. U suprotnom, postoji rizik od požara, naročito ako su benzinske pare ušle kroz ventilaciju i mogu se zapaliti usled visokog pritiska i vrućine u motoru ili izduvnom sistemu.

U nekim slučajevima, miris benzina može biti rezultat manjeg curenja, poput kapljica koje su možda dospele nakon posete benzinskoj pumpi ili nakon slučajnog prosipanja benzina po odeći ili obući. Ipak, bilo da je u pitanju manje curenje ili ozbiljniji kvar, važno je da se problem reši u servisu kako bi se izbegle potencijalne opasnosti i trajni miris benzina u kabini.

Nakon što se otkloni uzrok, važno je adekvatno očistiti unutrašnjost vozila kako bi se eliminisao miris benzina. Preporučuju se sredstva poput sode bikarbone i sirćeta, ili čišćenje mešavinom šampona i vode. Takođe, mlevena kafa ili dodatna soda bikarbona mogu pomoći u apsorbovanju mirisa pre hemijskog čišćenja.

Održavanje bezbednosti i redovno održavanje vozila ključni su za sprečavanje problema sa mirisom benzina i očuvanje sigurnosti tokom vožnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.