Renault Sandero Stepway

Renault (Dacia) Sandero SUV u suštini nije pravi SUV, već kako se to u tjuning svetu kaže, "tjuning optička prerada". Renault će na tržištima Brazila i Argentine od oktobra ove godine početi s prodajom novog gradskog sportskog vozila – Renault Sandero Stepway.
Rumunski proizvođač automobila, koji uspešno radi pod patronatom Renault-a, predstavio je novi jeftini automobil pod imenom Sandero. To je automobil koji nastavlja revolucionarno nisku cenu Dacia-e, koju je započela s modelom "logan", ali cena više i nije tako niska. Poznato je da "logan", a tako i "sandero", ima karoseriju više odvojenu od tla i da s robustnijim vešanjem s lakoćom izdržava loše puteve na istoku Evrope. Međutim, posle limuzine i MCV verzije "logana", Dacia je odlučila da "sandero" ponudi u toliko traženom SUV obliku. Odluka Renault-a je da se model "sandero", a time i SUV verzija novog "sandera", na tržištu Brazila i Argentine prodaje pod markom i imenom Renault-a.
Renault (Dacia) Sandero SUV namenjen je pre svega gradskim vozačima koji žele da imaju oblik i izgled vozila koji je najčešće poznat pod imenom Urban Sport. Renault Sandero Stepway proizvodi se u fabrici u Brazilu, a pokreće ga 1,6-litarski 16-ventilski Hi-Flex benzinski motor koji razvija 112 KS, a koji za pogon koristi bio-etanol. To je ujedno i najsnažniji motor u Brazilu koji se proizvodi a da je prilagođen za korišćenje bio-etanola. U Argentini će se Renault Sandero Stepway prodavati i s dobro poznatim dCi dizel motorima.
Renault Sandero Stepway ima prtljažni prostor zapremine od 320 litara. Vrlo sličan Sandero SUV, ali pod imenom rumunske marke Dacia, prodavaće se u Evropi. Na osnovnu cenu Dacia-e Sandero, koja u Nemačkoj košta oko 11.250 evra, uz doplatu za Bodykit SUV look u iznosu od 450 evra dobija se serijski Sandero off-road izgled dodavanjem novog prednjeg i zadnjeg kraja, kao i bočnih delova automobila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilirenosanderostepaway
Komentari (0)
Dodaj komentar