Bez zanemarivanja svojih potreba

Svako ima neke svoje potrebe i navike. Nekih je moguće odreći se zarad boljeg zajedničkog života, ali potreba koje su vam zaista važne ne bi trebalo da se odreknete – a nemali broj dama upravo to čini i svoje potrebe podredi potrebama voljene osobe, dece i svih osim sebe.
Ne mislimo time da je poželjno gledati samo ono što je vama potrebno; treba biti fleksibilan i prilagođavati se onima s kojima živite, ali to ne znači da im treba biti podređen – i za ostale je potrebno da budu fleksibilni, ne da se jedino vi prilagođavate. Nekima to deluje kao nešto što se samo po sebi podrazumeva, ali će nemali broj dama odustati čak i od potreba koje su im veoma važne jer im njihov dragi prigovara zbog tih stvari, jer ih je stid da se izbore za ono što žele i što im je potrebno, jer nisu u stanju da, onda kada je to neophodno, zauzmu stav: "Slušaj, ovo mi je zaista potrebno, i to nije podložno pregovorima."
Tako je jednoj dami bilo veoma važno to što je navikla da svakog dana vežba. To joj je bio deo rutine, pomagalo joj je da ostane u formi, da bude dobrog zdravlja, da bude dobrog raspoloženja, da dobro spava… Ona nije bila opsednuta svojim izgledom, kilogramima i slično, jednostavno se dobro osećala kada redovno vežba, i osećala je negativne posledice kad vežbanje preskoči – a neki njeni prijatelji, kao i neki od muškaraca s kojima je izlazila, zadirkivali su je zbog njene "opsesije", pa je zbog njih prestajala. U novoj vezi, u startu je rekla muškarcu s kojim je da ona svakog dana provede sat vremena vežbajući, i zamolila ga da joj ne pravi probleme zbog toga. Nikada oko toga nije postavio pitanje, i ona se osećala mnogo bolje zbog toga, kao i zbog toga što je od starta stavila do znanja šta joj je potrebno. Njih dvoje su i dalje zajedno i srećni su.
Vežbanje je samo primer, naravno; ono što je bitno jednoj ženi razlikovaće se od onoga što je potrebno nekoj drugoj. U svakom slučaju, koje god da su vaše potrebe koje su vam bitne, nemojte odustajati zbog njih i nemojte ih se stideti – tako će biti bolje i vama i osobi s kojom ste, i veza će vam biti bolja. Ne kaže se uzalud da ko nije za sebe, nije ni za druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gunđanjeljubavmuškarcinesigurnostpodsmehpotrebestidvezazanemarivanježene
Komentari (0)
Dodaj komentar