Dečački šarmer vas neće povrediti?

Neke dame prosto „padaju“ na dečački šarm nekih muškaraca, verujući da ih taj „veliki dečak“ neće povrediti, neće biti nikakav grubijan, moći će uz njega. Ovo uverenje je greška; i takav muškarac može i te kako da vas povredi, nekad i veoma bolno.

Da ne bude zabune, ne tvrdimo da muškarci redovno povrede žene, kao ni da su svi muškarci koji imaju dečački šarm nezreli. Ali ima muškaraca dečačkog uzgleda, dečačkog šarma, neagresivnih, koji su uz to nezreli, i upravo tom nezrelošću prilično povrede ženu.

Moguće je da takav muškarac nikada neće podići ruku na vas, čak ni povisiti glas. Ne bi mu palo na pamet da lupa šakom o sto i na taj način nešto dokazuje ili pokazuje da je on gazda u kući. Zapravo, nimalo mu ne smeta da gazda budete vi. Ume da bude beskrajno šarmantan i beskrajno sladak, prosto da se rastopite. Kako bi neko takav uopšte mogao da vas povredi? Time što je neodgovoran.

On je poput velikog dečaka. Kad nešto pogreši, ponaša se poput dečkića koji je počinio nestašluk, i sad se plaši mamine kazne i pokušava šarmom da se izvuče. A žene na to padnu. Nije on tako mislio, nije hteo da vas povredi, samo je, eto, nezreo, ali neće se to ponoviti… A ponovi se. Opet, i opet, i opet.

Vremenom, žena počne sve lošije da se oseća. Sve povređenije. On je maltene svaki put izneveri, ne može ni za šta da se osloni na njega. Kao dete je u potrazi za igrom, kao dete koje se trudi da izbegne sve obaveze. Žena se sve više oseća kao da u kući ima preraslo dete, a ne ravnopravnog partnera, sve mora sama jer je on užasno nepouzdan. A svaki put se tako slatko izvinjava, tako se vidi da se oseća krivim, i njoj ga bude žao, pa nije on loš…

Nije loš. Ali, ne može ni da vam bude ravnopravan partner. Makar nikada ne bio fizički nasilan, makar vas nikada ne vređao, uz njega ćete biti povređene, sve više i više. Ne kažemo da prednost treba dati nasilniku, daleko od toga, ali ni ova nezrela i neodgovorna varijanta nije nešto što će vas usrećiti.

Pustite ga da odraste, a vi nađite nekog ko je zaista zreo i ko ume da se ponaša kao muškarac, a ne kao veliki dečak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dečački šarmljubavnesigurnostpovređivanjestrahveza
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Lana Popović

    Dečake “šarmere“ treba ostaviti njihovim mamama. Oni pored tzv. “šarma“ nemaju drugih kvaliteta. Ne zaslužuju da se pominju niti da im se ukazuje pažnja. Doživljavajte ih u životu kao promaju, koja prija samo par minuta, a zatim se sklanjajte. Drage dame, potražite ozbiljne i zrele muškarce, jer su i oni veoma šarmantni, samo što ne manipulišu svojim šarmom jer pored šarma imaju još mnogo lepih osobina.

  • Biljana S

    Odličan tekst. Takvi momci će vas pre svega razočarati činjenicom da nisu sigurni šta hoće, stalno menjaju odluke, zahtevaju da pažnja bude stalno usmerena na njih, kao razmaženo derište i u suštini vaše potrebe i želje ih ne interesuju, dok je njima dobro. U nevolji će vas izneveriti bez imalo griže savesti. Veoma su povodljivi, sa nerazvijenim integritetom. Dobri su samo za površnu zabavu, ali ni za šta ozbiljno.

  • Mirjana M

    Da, zaista odličan tekst! Samo bih prokomentarisala da bi više trebalo da se bavimo (nama) ženama koje uporno imaju potrebu da pronalaze baš ovakve partnere. Neodoljivo nas privuku zbog svog dečaštva, a onda, posle izvesnog vremena, baš ta njihova osobina dovede nas do ludila i do prekida veze. Možda bi neki od sledećih tekstova trebalo da se pozabavi razlozima za takve ženske potrebe i mogućnostima za njihovo prevazilaženje.