Detektivska provera pred brak

U Indiji već jako dugo postoji tradicija ugovorenih brakova, i bez obzira na modernizaciju te mnogoljudne zemlje, ta tradicija se održala. Samo, danas se brakovi ugovaraju preko Interneta, između porodica koje se međusobno ne znaju, pa tu na scenu stupaju detektivi.
Detektive najčešće unajmi ili buduća mlada ili, još češće, njeni roditelji, čak i bez devojčinog znanja. Budući mladoženja retko unajmi detektiva, jer ga često zanima samo da li je mlada ranije bila u vezi, i kakvoj, dok je buduća mlada ta koja će preći da živi s muževljevom porodicom, pa želi da i o mužu i o njegovoj porodici sazna što više.
Detektiv uglavnom bude unajmljen onda kada je upoznavanje preko Interneta obavljeno i kada su preliminarni dogovori okončani, dakle, pred veridbu. Porodica buduće mlade interesuje se za nekadašnje i sadašnje (ako ih ima) ljubavne veze budućeg mladoženje, za njegovo obrazovanje, finansijski status, karijeru, za njegov karakter i navike, kao i za karakter njegovih ukućana. Tipično detektivsko „njuškanje“ traje sedam do deset dana, tokom kojih se nekoliko ljudi infiltrira u blizinu budućeg mladoženje i neupadljivo ga posmatra. Po iskustvu detektiva, u roku od sedam dana svako će barem jednom ispoljiti svoje navike – viđanje s ljubavnicom, pijenje, odlazak u klubove, štagod. Nisu sve navike poroci, naravno.
Budući mladoženja u najvećem broju slučajeva nikada ne sazna da su on i njegova porodica bili posmatrani, a često ni buduća mlada ne sazna da su njeni unajmili detektiva. Ono što se sazna ostaje poverljivo, čak i ako do veridbe ne dođe jer se otkrije nešto nepovoljno (recimo, to da je on pokušao da sakrije činjenicu da već iz neke veze ima dete ili je lagao da ne puši – nije pušenje toliko problem, već to što je u startu bio neiskren). Ako sve bude u redu, par će se venčati, a ako se otkrije nešto nepovoljno, do venčanja neće doći – bez sukoba, kao i bez suza, jer tu niko nije emotivno vezan. Zaključi se da taj brak ne bi bio dobar, odustane se od njega, i obe strane nastave svoju potragu.
Modernizacija, kao što se da videti, ne donosi uvek promene tradicije i tradicionalnog načina života – samo se izvedu neka minorna prilagođavanja, a ono što postoji stotinama ili hiljadama godina ostane suštinski netaknuto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detektivugovoreni brakovibrakpoverenje
Komentari (0)
Dodaj komentar