Ovo je ključ uspešne veze

Nije redak komentar ljudi da su se venčali s osobom koja ih je nasmejala. To nije slučajno. Smeh nam je svima potreban – što više, to bolje – i svako će rado biti u vezi punoj smeha, pa je dobro potruditi se da smeha i u vašoj vezi bude što je moguće više.

Ukoliko ste u vezi s osobom koja vas redovno zasmejava, ili vi nju redovno zasmejavate, ili oboje, to nije nimalo teško izvesti, ne ako vas rutina svakodnevice ne „proguta“ i ne navede da zaboravite na ovaj veoma važan aspekt veze. Ali, možda voljena osoba i nije baš duhovita, ili možda vi niste naročito duhoviti. Da li to znači da je vaša veza osuđena na propast? Ne.

Možete zajedno da gledate komedije. Poželjno je da se neke dopadnu oboma; nije problem ako se neke dopadaju samo voljenoj osobi, a neke samo vama dokle god ima onih u kojima možete oboje da uživate. Upamtite fore koje su vas oboje nasmejale, pa ih povremeno koristite. Možete jedno drugo – s ljubavlju, poštovanjem i nežnošću! – ponekad da zadirkujete zbog sitnih lapsusa i grešaka. Nađite sopstvene sitne mane i „bubice“ i smejte se na svoj račun. Čitajte zajedno humorističke tekstove, ili kad čitate odvojeno ili čita jedno od vas dvoje, neka pročita onom drugom smešnu stvar na koju je naišlo.

Humor i smejanje neki smatraju stvarima koje su prikladne samo za neozbiljne, ali nije tako. Humor nam pomaže da preživimo i da se izborimo s teškoćama, a zajedničko smejanje je još jedan oblik ispoljavanja ljubavi; zasmejavanje voljene osobe je pokušaj da je učinimo srećnom, što mnogo znači.

Smejte se, pronađite sve načine do kojih možete da dođete koji biste nasmejali što voljenu osobu, što oboje, i uživajte u dugoj, lepoj, srećnoj vezi punoj ljubavi i smeha.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

vezaženeljubavmuškarcipotrebesmehsrećauživanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Ako ste previše neozbiljni, postoji mogućnost da ste nekome smiješni i da vas ne shvata ozbiljno, što svakako utiče na dalji tok veze uopšte. Ne dešava se ništa, samo što vas taj neko gleda možda podsmešljivo i ruga vam se, ismijava vas iz ko zna kojih razloga, a možda samo zbog pritiska koji vaši zahtjevi, umišljeni ili koje zaista stavljate pred njega, izazivaju u njemu, bujicu nervoznog smijeha. A možda se vi samo bez razloga vreijeđate na i najsitnije podbadanje, uzvraćate istom mjerom i sve se završi sa nesuglasicom, a nikako salvom zdravog (pod)smijeha na nećiji gaf ili ponašanje ikliznuto iz pravila i prave mjere.