Previše traženja povratne reakcije

U vezi je u principu poželjno s vremena na vreme tražiti povratnu reakciju, što verbalnu, što neverbalnu. Međutim, s time ne treba preterati, jer tako možete delovati previše nesigurno i biti zamorni, što baš i neće doprineti kvalitetu vaše veze.
Nekada je preterano traženje povratne reakcije očigledno, poput "žickanja" komplimenata, čestog maznog pitanja da li vam guza u toj haljini deluje preveliko i slično. U manjoj meri takva vrsta maznog zapitkivanja neće smetati uopšte, naprotiv, ali kada se s tim pretera, hoće. U nekim drugim slučajevima, preterano traženje povratne reakcije nije baš toliko očigledno, naročito ako je podeljeno u različite oblasti, pa ga ona, recimo, svaki čas pita da li je jelo dobro, kasnije pita za različite promene detalja u izgledu kako joj stoje, pa razgovaraju o zajedničkom prijatelju i on istakne prijateljevu dobru stranu, a ona odmah pita zar nema i ona istu takvu dobru stranu, pa se nekom prilikom posvađaju i pomire, a ona ne prestaje da zapitkuje da li je on ljut na nju… Oblasti su različite, ali ispadne da ona svaki čas traži njegovu povratnu reakciju.
Normalno je i poželjno nekad tražiti povratnu reakciju – kako biste išta saznale da je ne tražite? Ali, ako je tražite baš svaki čas za ama baš svaku sitnicu, to postaje zamorno i kontraproduktivno, i povećava verovatnoću da ćete dobiti negativan odgovor – vremenom se povećava i šansa da se veza zbog toga okonča.
Pored toga, postoji samo jedna osoba koja može da smanji vašu nesigurnost i vašu strepnju, a to nije on. To ste vi. Ako vi sebe ne možete da uverite da vredite, da ste nešto dobro uradile, da ste privlačne, ako strepite od i najmanje mogućnosti da neko bude ljut na vas, niko vas, ma koliko vas voleo i ma koliko mu bilo stalo do vas, ne može umiriti niti vas navesti da se dobro osećate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmuškarcinesigurnostpotrebepovratna reakcijapreterivanjevezažene
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    …I da nam je lijepo, kao sada kad se kao dogovaramo, a masu stvari i nećemo moći ispuniti i nije nam u domenu. Ali, bar nastojimo ako ništa…

  • Nataša Gajić

    Može bar da pokuša da me navede. Mislim, taj on, da se dobro osjećamo, zar ne?