Pripazite: 3 znaka da partner želi da vas KONTROLIŠE

Kada počnete da se viđate sa nekom novom osobom, osećate dozu uzbuđenja, pa u toj fazi možete biti zaslepljeni i nesvesni znakova upozorenja

Verovatno ste često čuli da bi trebalo izbegavati ljude kod kojih uočavate znake upozorenja, popularno nazvane „crvene zastavice“. Međutim, postavlja se pitanje šta su one zapravo i kada bi trebalo da pripazite.

Kada počnete da se viđate sa nekom novom osobom, osećate dozu uzbuđenja, pa u toj fazi možete biti zaslepljeni i nesvesni znakova upozorenja.

„Crvene zastavice“ mogu signalizirati neku vrstu emocionalnog zlostavljanja, što se, verovali ili ne, dešava veoma često u vezama.

Takvo ponašanje je i kada neko pokušava da vas kontroliše, što nekada može biti vrlo očigledno, a nekada prilično neprimetno.

Proverite da li ste i vi u vezi u kojoj postoje znaci da vas partner kontroliše.

1. Partner teško prihvata vaše mišljenje
Ukoliko je on osoba koja smatra da postoji njegovo i pogrešno mišljenje, ovo je znak za uzbunu. Ovakav tip ljudi se ponaša kao da je najpametniji i da sve zna.

Bez obzira o kojoj temi govorite, on nije voljan da prihvati vaše mišljenje, a često vas i ponižava zbog toga.

2. Kontroliše zajednički intimni život
Kada ćete uživati u intimnim odnosima, na koji način, gde…Sve to kontroliše i određuje on, a vi nemate pravo glasa.

Ukoliko ste se nekada našli u situaciji da se osećate da popuštate samo kako biste izbegli konflikte, ovo je znak za uzbunu i da u vezi nešto ne funkcioniše kako treba.

3. Svoje ponašanje prilagođavate partneru
Svaka zajednica je zasnovana na prilagođavanju i prihvatanju kompromisa. Problem nastaje kada samo vi prilagodite celokupno ponašanje svom partneru.

Ako prilagođavate svoje gestove, izbor reči, ponašanje, hobije svom partneru, definitivno bi o tome trebalo da porazgovarate ili da se udaljite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kontrolapartner
Komentari (0)
Dodaj komentar