Radoholik i ljubitelj zabave

Kada je neko radoholik, može da deluje kao da baš i nije osoba s kojom biste se zabavljali. Ipak, ako je osoba i radoholik i redovno luduje na zabavama, može da zvuči kao neko s kime bi bilo zanimljivo biti – ili, možda, baš i nije tako?
Ovaj tekst je prilično generalizovanje; sasvim je sigurno da postoje osobe koje su i radoholici i ljubitelji dobre zabave koje se razlikuju od onih koje ćemo opisati ovde. Oni o kojima pišemo ovom prilikom baš i nisu pogodne osobe za vezu, a evo i zbog čega.
Veliki deo vremena provešće na poslu, vredno radeći, zarađujući, jureći karijeru, smišljajući kako da još brže zarade još više novca. Nakon toga, spremiće se i otići na neku ludu žurku ili već u nekakav lud provod, i zabavljaće se kao da sutra ne postoji. A sutra i te kako postoji – radno vreme im počinje tri-četiri sata nakon što su se vratili iz ludog provoda. Gde je tu vreme za vas? U pravu ste – nema ga. Bili ste s njima u provodu (ako ste bili), može da bude i nekog seksa na brzinu, nekad i malo maženja, onako usput, i to je otprilike to, uz povremene razmene poruka u toku dana (ako nađu vremena da vam odgovore).
Ovakve osobe često umeju da budu veoma šarmantne, a uz to su i pune energije (šarm, ubedljivost, i velika količina energije neophodni su za način života kakav oni vode), i time vas mogu osvojiti. Samo što nemaju baš mnogo vremena za vas. Plus, takvim osobama često vi niste zaista bitni – oni vole da zarađuju novac i da izlascima pokazuju da zarađuju puno, vole da pokazuju svoj uspeh, a to što su vas osvojili neretko im je samo još jedna recka, plus ne možete biti sigurni ni u njihovu vernost, jer je lako moguće da i na poslu imaju nekoga koga su takođe osvojili svojim šarmom. Novac i uspeh su ono što je bitno u njihovim životima, to je njihova prava ljubav, a vi ste trofej.
Još jednom: nisu svi koji su istovremeno i radoholici i ljubitelji zabave ovakvi kakve smo opisali, ali ima ih puno koji jesu – i takve bi bilo najbolje zaobići, osim ako je i vama nešto drugo, a ne ljubav, u planu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izborradoholiktipoviveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Sabina Ramusović

    Vaš članak je odličan i prava bi šteta bila kada svi ljudi koji imaju pristup ne bi pročitali ovo. Da sam na vreme pročitala ovaj vaš članak, ne bi mi se dogodilo to što mi se dogodilo. Bio je baš takav radoholik i kraj je bio onakav kakvim ste ga opisali. Žao mi je svih onih devojaka koje ne umeju odvojiti ljubav od trenutka, a posledice ostaju, njih ne možemo zanemariti.