Seks koji leči rane, muškarci jednostavno zavisni od njega

Seksualni terapeuti ističu da ovakav seks učvršćuje intimnu povezanost partnera, uprkos tome što se oko drugih pitanja partneri ne slažu. Svi koji su ga ikada isprobali, saglasni su da je seks pomirenja najbolji deo svađe među ljubavnim partnerima i da je to vrsta seksa koja leči sve rane.

Morate ipak shvatiti da za seks pomirenja postoje određena pravila:

1. Seks ne rešava probleme
To što ste ružnu situaciju – svađu, zamenili znatno lepšom – seksom, morate biti svesni da razlog zbog kojeg je svađa nastala nije magično nestao. Seks pomirenja neće i ne može da reši problem. On je zapravo svojevrsna pauza od svađe koja može da pomogne u povezivanju sukobljenih ljubavnika kako bi kasnije “hladne glave“ pronašli rešenje problema.

2. Bez ljutnje u spavaćoj sobi
Mnogi stručnjaci često ističu jedan savet, koji je pogotovo važan kada je reč o seksualnim odnosima. Taj savet kaže da se u krevet ne sme ići ljut. Razlog tome, upozoravaju stručnjaci, jeste da bi ljutnja mogla ponovno da se rasplamsa.

Umesto toga pokušajte da usmerite svoju ljutnju i da je pretvorite u strast, jer time seks pomirenja može da dobije isceljujuće moći. Isto tako, seksualni odnos usled svađe može da bude znatno strastveniji i intenzivniji nego uobičajeno vođenje ljubavi, što može dodatno da rasplamsa intimnu vezu.

3. I uobičajeni seks je važan
Seks pomirenja nema nikakvog smisla ako je to jedini seks, već je važno redovno voditi ljubav. Ako je seks pomirenja jedini način za ostvarivanje intimnog odnosa među partnerima, postoji velika opasnost da dođe do dizbalansa zbog čega će ljubavnici međusobno osetiti strast jedino kada se svađaju.

Osim toga, nikad nije dobro prisiljavati partnera na ovakav seks jer u tom slučaju on neće imati isceljujući učinak.

Zašto je važan seks pomirenja?
Ovakav seks nije način rešavanja problema, već sredstvo koje može da dovede do pomirenja. Budite svesni da ako je tokom svađe došlo do seksa, to nikako ne znači da ne bi trebalo da se izvinite zbog izgovorenih reči i da s partnerom usmeno raspravite o razlogu svađe i pronađete rešenje problema.

Isceliteljske moći seksa pomirenja ogledaju se u tome što orgazam može da otpusti tenzije prisutne nakon svađe, ali isto tako što pomaže da razbistrite um i podseti vas zašto volite svog partnera, savetuju stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavpomirenjeseks.
Komentari (0)
Dodaj komentar