Uopšte nije onako kako smo mislili: Koje je idealno vreme za brak i gde je zlatna sredina?

Podaci istraživanja američkog Univerziteta Juta pokazali su da su oni koji brak sklope nakon 32 godine u mnogo većoj opasnosti da će se razvesti u odnosu na parove koji se venčaju u kasnim dvadesetima.

Naime, najbolje je ući u brak između 28. i 32. godine života ako želimo da izbegnemo razvod.

U istraživanju su u obzir uzeti društveni i demografski faktori poput rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mesta u kojem osoba stanuje.

,,Za skoro svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u bračnu zajednicu„, rekao je Nik Volfinger, vođa istraživanja.

On je istakao da su rezultati istraživanja jasno pokazali da osobe koje se venčaju u srednjim tridesetima teže ostaju u braku.

,,Oni koji čekaju srednje 30-te godine da bi otišli pred oltar možda nemaju potrebne predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili poteškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa zato kod njih postoji veći rizik od razvoda„, rekao je ovaj istraživač.

Napominje i kako se pojedine osobe u tridesetim godinama, a koje bi i bile dobar bračni partner, osećaju dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici.

Takođe, prema ovom istraživanju neke osobe koje odlažu brak godinama se toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ako se ikada odluče da stupe u brak, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakgodineljubavstarostzivot
Komentari (0)
Dodaj komentar