Zajedničko uživanje u tišini

Vas dvoje ste sami, konačno imate vremena da uživate u društvu jedno drugog i da vam niko ne smeta. Isključili ste i mobilne i prepuštate se uživanju u prisustvu onog drugog. Zvuči lepo, zar ne? Ipak, i u ovako lepoj situaciji može doći do problema – zbog previše priče. Da, znamo da žene osećaju potrebu da pričaju, da se ćaskanjem, nekad i bezrazložnim, zbližavaju, da nekad produbljuju svoja iskustva time što će reći nešto što, striktno uzev, nije neophodno (kao "baš nam je lepo…", i tako nekoliko puta), ali, drage naše dame, pokušajte nekada i da ćutite. Videćete da će tako biti lepše i vama i njemu. Evo nekih trenutaka kada je ćutanje zaista vrednije od zlata.
Zajedno sedite i posmatrate zalazak sunca držeći se za ruke. Njemu u tom trenutku nije potrebno ama baš ništa više. A njoj? Ona je u stanju da kaže: "Kako je ovo romantično", pa vrlo brzo ponovo: "Zar nije romantično?", pa… Znate kako to njemu zvuči? Kao kada se u lošem horor filmu sve tri puta ponovi ("O, ne, ona će stvarno da otvori ta vrata!", "Gledaj, ona otvara ta vrata!", "O, ne, otvorila je ta vrata!" – a pri tom vi sve vreme gledate šta se dešava i odlično vidite da ona otvara vrata). Probajte da se suzdržite od komentara, jer sreći zaista nikakvo komentarisanje nije potrebno.
Žene su često sklone tome da rečima pokušavaju da izraze atmosferu. međutim, time ne samo što ponekad iziritiraju svog dragog već i sebe ometaju u tome da u potpunosti uživaju. Razmislite: da li ste zaista u stanju da primetite sve detalje i da upijete u sebe čarobnu atmosferu trenutka ako neprekidno pričate? Teško. Zato, opet: ćutanje je zlato.
Želite da saznate o čemu on razmišlja u tako lepom trenutku, ali kao što vas iritira njegovo pitanje: "O čemu razmišljaš?", tako pretpostavljate da će iritirati i njega. Zato, "suptilno" pokušavate da ga navedete da izrazi svoje misli time što ćete s njim podeliti sve što vi pomislite. Greška! Kao jedno, njega će iznervirati to što ne prestajete da pričate. Kao drugo, njemu će znatno manje nego vama smetati direktno pitanje: "O čemu razmišljaš?", pa, ako baš žudite da saznate, a vi pitajte. I stvarno ćutite dok vam on odgovara – i nemojte se uvrediti ako ispadne da su njemu misli odlutale i da razmišlja o hladnom pivu koje ga kod kuće čeka u frižideru. Ako baš ne želite da zapitkujete, najbolje rešenje je da ćutite; ukoliko poželi, podeliće svoje misli s vama, a ako ne poželi, ima pravo na to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ćutanjetišinauživanjezajedno
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Femina Bianca

    Da, previše priče može da upropasti lepe trenutke. Ipak, može biti problem ukoliko muškarac očekuje da u većini slučajeva žena ćuti, a ona npr. nije takav tip. Dobro je poznato da su žene elokventnije i imaju veću potrebu za razgovorom, dok muškarci više delaju a manje objašnjavaju, zatvoreniji su i manje skloni da razglabaju o emocijama što je uža ženska specijalnost.Dobra vest je ako je reč o pametnoj ženi koja razume da manjak priče nije hendikep, može se razgovarati i ćuteći. Ali postoje i one dame koje su samo uspešno savladale veštinu ćutanja.To može dotičnog da navede na pogrešan zaključak da je mudra, razume ih, super se slažu, a ona se možda smrtno dosadjuje. Treba samo razlučiti o čemu se tu zapravo radi.