Prevara – za ili protiv? (2)

Kao i svaki oblik ponašanja, i prevara ima svoja zlatna pravila. Ona postoje najviše zbog toga da posledice učinjene prevare ne bi bile toliko drastične, to jest mahom se vode maksimom „ono što se ne zna, ne može nikoga da povredi“. Ali, čak i pre toga, ukoliko se prepuštate prevari, nikada se ne zaljubljujte. Naravno, to je lakše reći nego ostvariti, ali se trudite da izbegavate prijatne zajedničke aktivnosti poput odlazaka u restorane, bioskope, na izložbe ili romantične vikende. Najbolje je da susreti budu isključivo fizičke prirode.
Važno je da budete iskreni i prema ljubavnici i prema sebi. Njoj nemojte davati lažnu nadu da ćete napustiti suprugu ukoliko to zaista ne nameravate da uradite, a sebi iskreno odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja: Šta je to za čime tragate? Da li želite malo dodatnog uzbuđenja, ili tražite utehu? Možda želite da naterate suprugu da se probudi iz „zimskog sna“? Kada sebi napokon priznate pravi cilj te avanture, možda vam ona i neće biti u tolikoj meri primamljiva. Šta god da radite, trudite se da uvek odgovarate za svoje postupke. Da ponovimo: ljubavnica se ne pojavljuje iz vedra neba. Preljuba je stvar vašeg slobodnog izbora. Stoga uvek imajte na umu mogućnost da prevarena strana sve otkrije i odluči da vas napusti. Pre nego što se upustite u tu uzbudljivu avanturu dobro razmislite da li ste spremni da svoj život izmenite iz korena.
Zlatna pravila podrazumevaju i diskreciju. Izbrišite sve dokaze o neverstvu i nikada se nikome ne poveravajte. Što manje ljudi zna, to bolje za psihičku ravnotežu svih glavnih aktera u drami. Dvostruki život koji vodite zauvek treba da ostane samo vaša tajna. I na kraju – nikada nemojte priznati. Poslovica „Ko priznaje, pola mu se prašta“ nema nikakvog značaja kada je u pitanju prevara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muskarciprevaraprotivvezaza
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Stejsi N

    Širokih sam shvatanja i mislim da se može nekada „provući“ neka avanturica i da se zbog toga ne sme doći do nekog samokažnjavanja i kajanja, jer nikada ne znate šta je iza „ograde“ i šta vaš partner radi. Ne verujem u pravu ljubav i neku vernost, naročito u moral, pošto su to izmislile osobe koje su ružne, koje niko ne želi i neće i iza toga se kriju.

  • Nataša Gajić

    Ne razumijem, kako popričati o problemu, a da se ne zna? Strava i užas, kad se šteta već desi. Najbolje onda na vrijeme, kad je nevolja na vidiku, nezadovoljstvo na djelu, a ništa se još nije desilo što je nemoguće više ispraviti. I ako se desilo, ne brljati više, krenuti dalje i pamet u glavu. Nema te sile koja bi nas razdvojila, zavisi na šta smo pristali prije nego što je dogovor pao. Kad pogledate malo bolje, ni vijernost nije svemoguća, niti prevara baš sve uvijek kvari. Nastavak je uvijek moguć, zavisi s kim i s kakvim novim momentima. Nije sve ni u svađi, a pogotovo praštanju, a tek isključivost. Život je to, a tek silne njegove nijanse, pa opet se ništa promijenilo nije, a sve je drukčije postalo.

  • Miloš Ivanović

    Nije mi jasno nešto, da li je ovo neko „uputstvo“ kako prikriti tragove prevare ili šta?! Ljudi, budite pametni i iskreni, niko ne voli prevare, to je nešto nemoralno i sramotno, što bi neko možda učinio u trenutku slabosti. Osoba koja je psihički dovoljno jaka će razgovarati sa svojim partnerom o svemu potpuno otvoreno, a ne švrljati okolo. Zašto dozvoliti da jedna glupa avanturica sa osobom kojoj sasvim sigurno ne značite ništa pokvari nešto što se gradilo mesecima, godinama i u šta je uloženo puno truda i emocija?! Dakle, pamet u glavu, verujte u ljubav, volite, budite voljeni i budite verni!

  • Marina Radivojević

    E, sad mi je lakše. Moj muž ima savete kako da prikrije svoju prevaru, a da me ne povredi. Neće ići na romantične vikende, nego će samo sebi dati fizičkog oduška. Da, naravno, a onda će mrmot u zimski san.