Racionalizacija emocija (2)

Razlike između muškog i ženskog principa možda su najvidljivije upravo na polju emocija. Ženama arhetipski pripada „pravo“ da ih bezrezervno pokazuju, da očekuju da im se emocijama uzvrati, da se njima poigravaju i manipulišu. Muškarac teže priznaje da je bio povređen, zaljubljen ili zaveden, posebno ukoliko se radi o tipovima koji se bespoštedno pridržavaju one najtvrđe predstave o parametrima neprikosnovene muževnosti.
Da li uvek stižete na vreme i nikada ne kasnite na ugovoreni sastanak? Da, to sigurno može da znači tek toliko da ste precizna i dobro organizovana osoba. Ali, isto tako upućuje na činjenicu da ona zauzima istaknuto mesto u vašem rasporedu. Ako želite da je držite „na tihoj vatri“, pitanje je koliko je tačnost osobina koja treba da se ceni. Budući da su se žene vremenom vrlo izveštile u čitanju između redova, red je da uzvratimo udarac. Kako sačuvati tajanstvenost kada smo potpuno sigurni da je obožavamo? Ukoliko i dalje hoćemo da igramo ovu napornu igru, do potpunog kolapsa ako treba, moramo nabaviti bolje maske. Dakle, nema potpunog otvaranja, posebno ako je reč o slabim tačkama. Budite pažljivi, ali s merom, s tim da nikada ne izneverite džentlmena u sebi. Zapitkivanje – otpada. Gorite od ljubomore? Izgorite, ali nemojte pokazati stepen opekotina. Imate potrebu da je proverite? Učinite to najsuptilnijim metodama i dobro pazite da ne budete uhvaćeni.
Ukoliko ste pak sigurni da ste pronašli onu „jednu od milion“, zaboravite na bilo kakva pravila i predajte se sasvim. Uostalom, igrice su često namenjene slabićima i tipovima s velikim egom, koji imaju paničan strah od toga da ne ispadnu „gubitnici“. Ono što danas sve žene znaju i čime će se u svakoj prilici pohvaliti jeste to da su muškarci s velikim egom u suštini – gubitnici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

emocijemuškaracracionalizacijaveze
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Azra G

    Aha, baš je to simpatično. Da slučajno ne ispadne da je zaljubljen ili baš zainteresovan. Šta će mu to? Nije on makar ko pa da se tek tako rastopi zbog tamo neke žene (koja mu obuzima misli). Ma još će da se izoholi. Zna on kako to treba, kako je postaviti na pravo mesto. Pokazaće on njoj da ona i nija toliko bitna. Ali dobro, šta da se radi. Svako radi onako kako zna. A ko se uvalio, neka se vadi kako zna i ume. Ili neka večito igra igrice. Nekog i to ispunjava. Slični sa sličnim. Obavezno. Hrabri neka se prepuste svojim emocijama. Da li se isplatilo, pokazaće vreme. Pa nek nam je sa srećom!

  • Katarina Tokić

    Živa istina. Od tih silnih igrica ko će koga više ostene samo jedno ništa! Ego, i muški i ženski, ubija vezu! „Juče je on mene iskulirao, danas ću ja njega“ i tako u nedogled. Ne bojte se da pokažete emocije. A ako vam ne uzvrate? Pa bar znate na čemu ste. Zašto uopšte biti u vezi sa nekim kome nije stalo do vas. Volite iskreno i otvoreno i iskrena ljubav će vam se vratiti.

  • Jovana Mandić

    Ta večita igra kontrole i moci svojstvena je i muškarcima i ženama. Tako hranimo svoj jadni mali ego, jer šta smo mi pred strašnom moći kosmičke večnosti? Mame su krive za sve. Infantilni muškarci koji ne umeju da budu džentlmeni produkt su majčinske kastracione tehnike. Ona se zove „budi muško“.