Racionalizacija emocija (2)

Razlike između muškog i ženskog principa možda su najvidljivije upravo na polju emocija. Ženama arhetipski pripada „pravo“ da ih bezrezervno pokazuju, da očekuju da im se emocijama uzvrati, da se njima poigravaju i manipulišu. Muškarac teže priznaje da je bio povređen, zaljubljen ili zaveden, posebno ukoliko se radi o tipovima koji se bespoštedno pridržavaju one najtvrđe predstave o parametrima neprikosnovene muževnosti.
Da li uvek stižete na vreme i nikada ne kasnite na ugovoreni sastanak? Da, to sigurno može da znači tek toliko da ste precizna i dobro organizovana osoba. Ali, isto tako upućuje na činjenicu da ona zauzima istaknuto mesto u vašem rasporedu. Ako želite da je držite „na tihoj vatri“, pitanje je koliko je tačnost osobina koja treba da se ceni. Budući da su se žene vremenom vrlo izveštile u čitanju između redova, red je da uzvratimo udarac. Kako sačuvati tajanstvenost kada smo potpuno sigurni da je obožavamo? Ukoliko i dalje hoćemo da igramo ovu napornu igru, do potpunog kolapsa ako treba, moramo nabaviti bolje maske. Dakle, nema potpunog otvaranja, posebno ako je reč o slabim tačkama. Budite pažljivi, ali s merom, s tim da nikada ne izneverite džentlmena u sebi. Zapitkivanje – otpada. Gorite od ljubomore? Izgorite, ali nemojte pokazati stepen opekotina. Imate potrebu da je proverite? Učinite to najsuptilnijim metodama i dobro pazite da ne budete uhvaćeni.
Ukoliko ste pak sigurni da ste pronašli onu „jednu od milion“, zaboravite na bilo kakva pravila i predajte se sasvim. Uostalom, igrice su često namenjene slabićima i tipovima s velikim egom, koji imaju paničan strah od toga da ne ispadnu „gubitnici“. Ono što danas sve žene znaju i čime će se u svakoj prilici pohvaliti jeste to da su muškarci s velikim egom u suštini – gubitnici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.