6 trikova za brže punjenje telefona

Sigurno vam se više puta desilo da treba da izađete iz kuće, ali vam je baterija na mobilnom telefonu skoro prazna. Iz tog razloga vam danas otkrivamo nekoliko caka pomoću kojih ćete ostvariti brže punjenje telefona, ili makar uštedeti energiju.

Evo o kojim trikovima je reč:

1. Prebacite se na „avionski režim“
Brz način da se baterija brzo napuni jeste da se telefon prebaci na avionski režim rada. Nećete moći da primate poruke ili pretražujete na mreži, ali ćete uštedeti energiju zato što vaš telefon neće stalno tražiti mobilnu ili Wi-Fi vezu.

2. Ugasite telefon
Ne postoji bolji način da se uverite da napajanje ide direktno na vašu bateriju nego da se uverite da nema konkurencije, ili ostavite telefon u režimu male potrošnje.

3. Sklonite telefon sa sunca
Toplota može oštetiti kapacitet baterije. Zapravo, softver vašeg telefona može da ograniči punjenje na oko 80 procenata kada telefon postane topliji od preporučene temperature.

4. Izvadite telefon iz futrole
Ako primetite da se telefon zagreva kada ga napunite, pokušajte da ga izvadite iz futrole. Punjenje uređaja kada je u određenim maskama može generisati višak toplote, što može uticati na kapacitet baterije.

5. Nabavite bežičnu pločicu za punjenje
Iako je žičano punjenje brže, bežično punjenje je takođe dobra opcija.

6. Očistite ulaz za punjač
Problem možda nije u snazi same baterije. Vremenom, vlakna i prašina se mogu nakupiti u ulazu za punjač i začepiti ga. Preporučuje se da isključite telefon i koristite čačkalicu kako bi nežno uklonili ostatke iz ulaza. Zatim ponovo uključite punjač i proverite da li radi bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilnitelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar