Nokia 6500 Slide

Ako želite solidan telefon, koji ima sve ono što prosečnom korisniku treba (čak i više od toga), a pri tom još i lepo izgleda, Nokia 6500 Slide ispuniće sva vaša očekivanja. Pored slajder varijante, postoji i monoblok varijanta ovog modela – Nokia 6500 Classic, koja je takođe urađena vrlo kvalitetno i ima sve mogućnosti kojima se odlikuje njena po dizajnu savremenija varijanta.
Oba pomenuta modela podržavaju sva četiri aktuelna opsega GSM mobilne mreže, GPRS i EDGE tehnologije za prenos podataka i UMTS tehnologiju na kojoj se zasniva mobilna mreža treće generacije (3G). Slajder ima dimenzije 96,5 x 46,5 x 16,4 mm i težinu 123 grama, dok je klasik malo tanji i lakši (110 x 45 x 10 mm i 94 grama). Ekran im je s dijagonalom 2,2 inča, rezolucijom 240 x 320 piksela i punim kolorom od 16 miliona boja. Imaju ugrađenu kameru s blicem rezolucije dva megapiksela (klasik) i 3,2 megapiksela (slajder), zatim FM radio i stereo izlaz za priključivanje slušalica, dok se slajder može pohvaliti i podrškom za Bluetooth tehnologiju povezivanja.
Uz Nokia 6500 Slide isporučuju se punjač, baterija, stereo slušalice i kablovi za povezivanje (USB, TV Out). Slajder se napaja baterijom kapaciteta 900 mAh, s vremenom razgovora šest sati i vremenom čekanja 320 sati. Zahvaljujući podršci za 3G mrežu, mogu se obavljati video pozivi, a TV izlaz omogućava ostvarenje TV video poziva i TV video konferencijskih veza. Ugrađen muzički plejer omogućava slušanje muzike različitih formata. Interna memorija telefona je 20 megabajta, ali se ona može proširiti memorijskom karticom microSD formata. Uz telefon se isporučuje ova kartica kapaciteta 256 megabajta, ali se nadograđivanje može vršiti kupovinom kartice većeg formata, do 4 gigabajta maksimalno.
Nokia 6500 Slide je usmeren ka pravljenju kvalitetnih fotografija i video inserata. Ugrađena kamera (3,2 megapiksela) odlikuje se zaista odličnim kvalitetom. Njena optika je Carl Zeiss-ova, s digitalnim zumom osam puta, dok LED blic obezbeđuje pravljenje kvalitetnih snimaka u svim uslovima osvetljenosti. Telefon raspolaže i Adobe Photo Shop softverom, koji omogućava obradu snimljenih slika. Direktnim povezivanjem telefona sa štampačem slike se mogu štampati uz upotrebu napredne PictBridge tehnologije, a mogu se i slati i razmenjivati preko web-a. Sve navedene karakteristike slajdera odlična su preporuka za izbor ovog modela, koji svojim korisnicima nudi sve što je trenutno aktuelno na tržištu mobilnih telefona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

6500klasikmobilnimobilni telefoninokiaslajdertelefon
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Slavica Blagojev

    Danas sam ga kupila po preporuci, odličan je i mnogo mi se dopada!