Kako sprečiti da crna odeća brzo izbledi: Sjajan trik s dva kuhinjska sastojka

Oni koji vole da nose crnu odeću upoznati su sa poteškoćama u odabiru odeće iz sopstvene garderobe. Naime, različiti komadi odeće u crnoj blede u različitim nijansama, pa ne izgledaju identično kada se kombinuju.

TikToker sa korisničkim imenom Madame Sweat, koji se bavi i savetima za domaćinstvo i čišćenje, otkrila je trik za kojim vape ljubitelji crne odeće.

„Ako želite da vaša odeća ostane crna, imam jednostavan savet za vas. Radi se o dve prirodne stvari koje već imate u svojoj kuhinji“, počela je ona.

Ona navodi da je najbolje koristiti so i sirće. „Stavite četvrtinu šolje sirćeta u bubanj za deterdžent. Pomaže u vezivanju boje, ili možete koristiti so. Trebaće vam pola šolje soli, stavite je na crni veš. I zapamtite da je temperatura vode ključna – operite u hladnoj vodi i mašinskom pranju stavite na brzo pranje“, nastavila je ona.

Ali kada je u pitanju sušenje, Meri upozorava da crnu odeću nikada ne treba stavljati u mašinu za sušenje. „Morate nabaviti stalak za sušenje. Ne stavljajte ga napolje. Ostavite ga u svom toaletu ili vešernici da osušite veš“, zaključila je ona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna odecapranjeveš
Komentari (0)
Dodaj komentar