Nisu sirće i soda bikarbona: Ove 3 moćne stvari čiste tuš i kadu kao od šale, sve sija kao novo posle njih

Jedan od omiljenih trikova u svakom domu za čišćenje kade, tuš kabine i lavaboa svakako je mešavina sode bikarbone i limuna ili makar sirćeta. Međutim, u nekim slučajevima čak ni ove čarobne mešavine ne daju rezultate, a svi bismo, ako je moguće, rado izbegli „teške“ hemikalije.

Kako efikasno i brzo usijati sanitarije i ukloniti bakterije?

Boraks

Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum-tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku belog praha.

Preporučuje se da se njime pospu kada i dno tuš-kabine i da se mrlje potom lagano protrljaju vlažnom četkom. Ipak, imajte na umu da ovo nije dobro rešenje za vrata tuš-kabine.

Ulje

Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje – sipaju ga u sprej-bocu i dobro našpricaju vrata tuš-kabine, potom ostave petnaestak minuta da deluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.

Sirće + deterdžent

Jedno od boljih rešenja je i mešavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno.

Zagrejte sirće tek toliko da bude vruće, ne i da proključa, a zatim ga pomešajte s jednakom količinom deterdženta, sipajte u sprej-bočicu i dobro promućkajte. Nakon što pospete uprljanu površinu, ostavite da odstoji desetak minuta, a potom obrišite sunđerom ili četkom. Ovom mešavinom može se čistiti i sudopera, pločice u kuhinji ili kupatilu, bilo koja površina na kojoj je prljavština „uporna“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domkadakupatilotriktus
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Motte

    Najlakse je cistoti ako se redovno cisti i nedopusti da se stvori tvrdokorna prljavstina,tako sete sve lako i brzo ocistiti sve sa bilo kojim sretstvom za viscenje i to bez ribanja.Kod nas se kaze lenj covek radi sve duplo.Posle koriscenja lepo obrisati i skloniti na mesto i uvek je sve cisto i uredno i traje krace ,nije potrebno provoditi sate da se stan dovede U red. Isprobano i super funkcionise.