Tragovi od kamenca na tušu i slavinama? Evo kako ih se možete rešiti, sa samo tri stvari

Kamenac je problem koji se događa u mnogim domaćinstvima, a što duže stoji, to ga je teže ukloniti. Kamenac je materija uglavnom sastavljena od kalcijuma i magnezijuma, koja ostaje kada tvrda voda ispari, a najviše se zadržava oko slavina, umivaonika, WC šolje, vrata od tuša, i svugde gde je voda.

Osim što izgleda ružno, može uzrokovati štetu jer nakupljanje kamenca može ograničiti protok vode i smanjiti efikasnost vaših slavina i tuševa. Ali, postoji par jednostavnih metoda za uklanjanje kamenca pomoću nekih sastojaka i predmeta koje verovatno već imate kod kuće, piše Express.

Koristite sodu bikarbonu

Preporučuje se da pomešate tri kašike sode s jednom kašikom vode. Smesa bi trebalo da se oblikuje u rastvor poput paste. Zatim nanesite na područje na kojem je kamenac i ostavite da se osuši. Četkicom obrišite prašinu s tretiranog područja dok mešavina ne počne da se ljušti. Koristeći mokru krpu, poslednji put obrišite područje pre nego što ga osušite krpom.

Koristite limun

Prepolovite limun . Zatim stavite jednu polovinu preko područja na kojemu je kamenac. Na kraj slavine gurnite stranu limuna gde ste ga rasekli i proverite da li je čvrsto zatvoren oko područja na kom je kamenac. Okrećite limun napred-nazad dok se još čvršće ne zakači i pustite da kiseli sok razbije nakupljeni kamenac.

Ako čistite veće područje kao što je glava za tuš, koristite više polovina limuna. Tada pričvrstite limun na glavu tuša malom plastičnom kesom i gumicom, ili prozirnom folijom, i ostavite da odstoji. Nakon nekog vremena sklonite limun i obrišite vlažnom krpom. Da biste dobili dodatni sjaj, nakvasite krpu u preostali limunov sok i obrišite površine njime. Isperite slavinu običnom vodom, a zatim osušite područje.

Koristite krpu od mikrovlakana

Brišite vlagu krpom od mikrovlakana svake večeri ili neposredno nakon upotrebe. Redovno brisanje slavina sprečiće tvrdu vodu da ostavi zamućene mrlje i mineralne naslage.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kamenacslavinatus
Komentari (0)
Dodaj komentar