Tuš kabina izgledaće kao na reklami: Očistite je uz pomoć 1 namirnice

Čišćenje kupatila je, kao što i sami znate, često vrlo zahtevan poduhvat. Osim uobičajenog brisanja svih površina, problem koji zadaje najviše muka jesu naslage tvrdokornog kemenca, koji se taloži, na lavabou, kadi, ili tuš kabini. Osim što estetski narušava izgled ovih delova vašeg kupatila, takođe doprinosi i njihovom bržem propadanju, te je, naravno, savet da tokom redovne rutine čišćenja posebnu pažnju obratite upravo na uklanjanje ovih naslaga.

U nastavku saznajte kako da se brzo i efikasno rešite kamenca u tuš kabini.

Tuš kabina je posebno osetljiva kada je taloženje kamenca u pitanju, pa ćemo se u ovom tekstu upravo na nju i fokusirati, s tim da rešenje koje ćemo predložiti možete primeniti i na druge delove vašeg kupatila.

Naslage kamenca nastaju taloženjem kalcijuma i magnezijuma iz vode, koja se u tom slučaju određuje kao tvrda voda, što je i u našim vodovodima najčešći slučaj. Vrlo često, u borbi protiv ovih tvrdokornih taloga, ne pomažu raznorazna hemijska sredstva za čišenje.

Stoga ćemo vam predložiti jednostavan trik koji će vam pomoći da se zauvek otarasite ovih naslaga, za svega nekoliko minuta.
1. Pomešajte 250 ml sirćeta sa 150 ml kupovnog sredstva za uklanjanje kamenca u praznoj flaši sa sprejom i blago promućkajte pre upotrebe.

2. Poprskajte ovu mešavinu po vratima tuš kabine, oko slavina, na sam tuš, odnosno svuda gde ste primetili da se kamenac nataložio i ostavite da odstoji od 3 do 5 minuta.

3. Isperite vrućom vodom, pa potom obrišite vrata i i slavinu – površine koje se glancaju, ubrusom kružnim pokretima, kako ne bi ostale fleke i tragovi.

4. Ćoškove u tuš kabini kojima je teže pristupiti predlažemo da tretirate pastom koju ste dobili mešanjem sode bikarbone i ceđenog limunovog soka. Nanesite je na problematična mesta četkicom za zube i trljajte dok ne primetite da je nataložena prljavšina uklonjena.

Vaša tuš kabina će nakon ovog čišćenja zasijati u novom sjaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

tuš kabina
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Biljana

    Ovo ne valja ništa,tvrdo crijevo,previše jak što otežava kretanje četke naprijed nazad,ocjena 2.