Uklonite kamenac s tuša preko noći – na prirodan način i bez ribanja

Umesto korišćenja neprijatnih hemikalija, eksperti za čišćenje preporučuju da glavu tuša očistite prirodnim sredstvom koje već sigurno imate u svojoj kuhinji.

Glave tuša sklone su ozbiljnom zaprljanju ako se često ne peru. Prljavština se može brzo nakupiti, naročito ako živite u području s tvrdom vodom.

Kamenac, sapun i ostaci od proizvoda za telo neki su od glavnih krivaca za nakupljanje naslaga oko prostora za tuširanje, a može doći i do nakupljanja plesni, ali oni se mogu lako očistiti prirodnim proizvodima i alatima.

Ekspertkinja za čišćenje podijelila je kako korišćenje prirodnih rešenja kao alternative jakim hemikalijama ne samo da mogu uštedeti novac, već su dugoročno bolji za zdravlje.

Lora Harnet, osnivač proizvoda za ekološko čišćenje, rekla je da su prirodni proizvodi poput sirćeta bolji izbor za čišćenje tuša.

Ako možete skinuti glavu tuša, potrebno ju je ubaciti u posudu ili umivaonik napunjen sirćetom. Zatim je ostavite preko noći ili 30 minuta ako je od nikla, zlata ili mesinga.

– Isperite glavu toplom vodom, a zatim istrljajte starom četkicom za zube kako biste uklonili svu plesan koja se nakupila. Sirće je prirodni dezinficijens pa će tuš biti dezinfikovan i blistavo čist. Ako se glava ne može ukloniti, možete upotrebiti istu metodu, ali umesto toga upotrebite plastičnu kesu napunjenu sirćetom i stavite je oko glave tuša pomoću gumice – savetuje.

Soda bikarbona se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca i prljavštine, treba je pomešati s vodom kako bi se napravila čvrsta pasta za uklanjanje tvrđih ostataka.

Kao poslednji korak, glavu tuša možete utrljati limunom kako bi izgledala kao nova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjetus
Komentari (0)
Dodaj komentar