Ovaj model farmerki biće hit tokom proleća: Nosila ih je i Merlin Monro pre 60 godina

Kad je u pitanju teksas, već neko vreme naglasak je na modelima koji su opušteniji i mogli bismo reći ‘anti-skinny’: dakle, poželjno je da su nogavice šire, a struk viši.

I dok pripijene farmerke čvrsto prijanjanju uz siluetu, visoki struk i šire nogavice tzv. mom džinsa pružaju puno više udobnosti.

U svojim omiljenim širim farmerkama zvezde poput Kejti Holms, Hajli Biber ili Kendal Džener pokazuju kako će ovoga proleća sve biti u znaku trendi ležernosti.

Široki krojevi i dalje će biti in kad se radi o modelima farmerki, a ta modna priča vodi nas u 1960. s filmskom ikonom Merlin Monro. Upravo suprotno tadašnjem prevladavajućem trendu lepršavih pantalona, plavokosa zavodnica proslavila je mom džins koji će dominirati i ovoga proleća.

Ako ne znate o kakvim se farmerkama radi, pogledajte prizore iz vestern hita ‘Misfits’ iz 1962.

Merlin igra razvedenu plesačicu Roslin koja čeka neka bolja vremena. U potrazi za dubljim smislom života, lik Monroove upoznaje kauboje i jahače rodea.

Glumica prvi put u tom ostvarenju ne glumi plavokosu naivku, već modernu, nezavisnu ženu. Reč je o ulozi koja je nije bila usmerena samo na njen seksipil pa je i izgled njenog filmskog lika bio sasvim drugačiji.

Umesto kratkih haljina i suknji, Monro u ovom filmu nosi mom farmerke visokog struka i belu široku košulju – reč je o kombinaciji koja je i dalje popularna nakon više od šest decenija.

Suprotno tadašnjem idealu lepote, ikone 60-ih, kao npr. Tvigi ili Odri Hepburn bile su mršavice, dok su zaštitni znak Merlin Monroe bile obline, što je došlo do izražaja u farmerkama takvog kroja i ležernoj košulji.

Kako ih kombinovati ovoga proleća

Iako je ovaj model ome mom džins dobio tek 1980-ih, prvi modeli mogli su se naći i 20 godina ranije. Što ovakve farmerke čini tako popularnim?

Suprotno ustaljenom mišljenju da farmerke visokog struka stoje tek retkima, ovakvi modeli zapravo laskaju mnogim tipovima figura i ističu struk. Majice i košulje najbolje izgledaju kada su uvučene u ovakav model farmerki. Ako ih kombinujete npr. s elegantnijim komadima poput svilene bluze ili topa s volanima, možete stajling dodatno upotpuniti i kaišom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

farmerkemodel
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Grozan model🥴